OFARBALA JE KOSU, PA URLALA PRED OGLEDALOM: Iz glave joj je CURILO, a oko nije mogla da otvori, KAKAV UŽAS (VIDEO)
Devojka koja je farbala kosu, Foto: printscreen TikTok/luluziinha33

NIJE DOBRO

OFARBALA JE KOSU, PA URLALA PRED OGLEDALOM: Iz glave joj je CURILO, a oko nije mogla da otvori, KAKAV UŽAS (VIDEO)

Luisa je tvrdila da je kutija boje za kosu, bez pominjanja imena brenda, izazvala čitav niz simptoma

Objavljeno:

Luisa je tvrdila da je kutija boje za kosu, bez pominjanja imena brenda, izazvala čitav niz simptoma nakon što ju je upotrebila ranije ovog meseca

Mnoge devojke i žene farbaju kosu kod kuće bez ikakve reakcije na farbu za kosu, ali 19-godišnja Luisa Kamei, manekenka i studentkinja, probudila se 16. decembra i rekla da joj je čelo otečeno i da je jako svrbi.

Ona je imala burne reakcije na koži i tokom samog farbanja ali ih je ignorisala. Međutim, sledećeg dana, Luisina reakcija je postala znatno gora i ona je na društvenim mrežama objavila šta joj se desilo.

– Ujutro sam se probudila sa tečnošću koja mi je izlazila iz glave, a sledećeg dana sam se probudila sa licem tako natečenim da nisam mogla da otvorim jedno oko. Osećala sam se veoma neprijatno i kao da sam imala veliki pritisak na glavu. Moje lice je postalo veće. Bila sam nervozan, boja mi je deformisala lice – rekla je ona

Luisa je tvrdila da je kutija boje za kosu, bez pominjanja imena brenda, izazvala čitav niz simptoma nakon što ju je upotrebila ranije ovog meseca. Međutim, dodala je da je i ranije bez problema koristila farbu za kosu.

Tri dana nakon nanošenja boje, Luisa je otišla kod lekara koji su joj rekli da ima alergijsku reakciju na amonijak u boji. Amonijak se koristi u bojama za kosu jer otvara površinski sloj dlake, omogućavajući molekulima boje da uđu dublje u vlas.

– 16. decembra odlučila sam da ofarbam kosu, svako ko me poznaje zna da to radim godinama. Završila sam sa unakaženim licem zbog farbe za kosu, nikada nisam imala takvu reakciju. Dva dana nakon farbanja kose, probudila sam se sa tečnošću koja mi je izlazila iz vlasišta, a sledećeg dana sa licem natečenim do te mere da nisam mogla da otvorim jedno oko. Pogledala sam se u ogledalo i sve što sam mogla da uradim je da plačem – objasnila je ona.

Luisa dodaje da su joj u bolnici rekli da je alergijska reakcija mogla biti još gora.

Smogla sam hrabrosti da na kraju pokažem kako sam naučila lekciju, ovo nikome ne bih poželela. Budite pažljivi sa vrstom proizvoda koje koristite, 48-časovni alergijski test koji preporučuju proizvođači nije uvek dovoljan – dodala je ona, prenosi San.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.