"JA SAM ROĐEN NAOPAČKE" Dragan Petrović Pele U JAVNOST izneo ono što NIKADA PRE NIJE
Dragan Petrović Pele, Foto: Youtube

KO BI OČEKIVAO

"JA SAM ROĐEN NAOPAČKE" Dragan Petrović Pele U JAVNOST izneo ono što NIKADA PRE NIJE

Dragan Petrović Pele juče je proslavio 61. rođendan

Objavljeno:

Poznatog glumca i profesora Dragana Petrovića Peleta najviše pamte po čuvenoj replici iz "Lepih sela": "Kako je u Švedskoj? Ladno, al' standard".

Kultnu ulogu je trebalo da igra njegov kum Slobodan Boda Ninković, ali je na kraju završila kod njega. Na pozornici je izveo na desetine sjajnih glumaca, a sa suprugom Olgom Odanović, takođe glumicom, na životnu pozornicu izveo je sina Jakova i ćerku Lenku.

- Ja sam rođen naopačke! Ozbiljno vam kažem. Možete misliti kako je bilo veselo mojoj mami! Rođen sam na noge u kompletnoj placenti i sa otvorenim očima. Bilo je to 17. decembra 1961. godine, u porodilištu koje se nalazi na opštini Savski venac. Odrastao sam na Dorćolu, tada se zvala Đure Đakovića, a danas je to Venizelosova ulica - govorio je Pele za "Kurir" jednom prilikom.

Dragan Petrović Pele
foto: Youtube

Glumac danas slavi 61. rođendan, a nosi nadimak po jednom od najslavnijih igrača u istoriji fudbala.

- U fudbalu nikad nisam bio vešt. Inače, igrao sam ragbi kratko u Partizanu. Uglavnom sam stajao kod gola i igrao beka. Onda su me zavitlavali, ja se nisam ljutio, prozvali su me Pele i tako je ostalo i dan-danas. Meni je to simpatično - ispričao je svojevremeno.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.