EVO ZAŠTO SVI BRUJE O ČUDIMA MANASTIRA TUMANE: Stvari koje su se desile su ODJEKNULE ŠIROM ZEMLJE
Tumane, Foto: Printscreen/youtube/rts

pogledajte i sami

EVO ZAŠTO SVI BRUJE O ČUDIMA MANASTIRA TUMANE: Stvari koje su se desile su ODJEKNULE ŠIROM ZEMLJE

Petar Božović, koji je bio deo ovog projekta, nije krio zadovoljstvo što je učestvovao u ovome. Pomenuo je dva značajna sveca, Svetog Zosima i Svetog Jakova, Glumac je naveo da u čuda veruje

Objavljeno:

Publika je na televiziji "Prva" imala priliku da pogleda kratkometražni film "Čudotvorac tumanski", u kojem glume Nebojša Dugalić, Petar Božović, Paulina Manov, Sloboda Mićalović, Ivan Vučković i drugi. Kroz ovo ostvarenje prikazane su priče koje su se zaiste desile.

U emisiji "Eksploziv zona", koja je prikazana nakon filma, objašnjene su i koje. Prva priča je vezana za mladića Viktora koji je bio komi. Prognoze su bile nezahvalne, ali je molitva na kraju pomogla. Kada su ga njegovi roditelji pomolili i namazali svetom vodicom i uljem iz kandila, nije mnogo prošlo, a mladić se probudio iz kome.

- Kada se probudio iz kome, prve njegove reči su bile: "Gde si mama, gde si tata". Od naše radosti nismo znali šta s njim da pričamo - rekla je Viktorova majka, koja je po savetu doktora svom sinu pokazale neke od fotografija, a na jednom je bio i manastir Tumane.

- Viktore, ovde smo bili da se molimo za tvoje zdravlje. (Viktor, koji je bio u komi, je rekao): "Ma znam, tu sam bio" - rekla je Viktorova majka.

Petar Božović, koji je bio deo ovog projekta, nije krio zadovoljstvo što je učestvovao u ovome. Pomenuo je dva značajna sveca, Svetog Zosima i Svetog Jakova, Glumac je naveo da u čuda veruje.

- Film je samo deo potvrđene stvarnosti koja postoji. I pre nego što je film izmšiljen. film je samo svedočanstvo koje može približite ljudima neke stvari - rekao je Božović.

Druga priča je vezana da oca Milosava koji je uz pomoć molitve u manastiru Tumane uspeo da izleči ruku.

- Leva ruka je bila u pitanju. Uveče sam legao bez ikakvih problema. Ujutru kada sam ustao iz kreveta, osetio sam jak bol. Pozvao sam kućnog doktora, on me je pregledao i rekao: "Oče, vi ste istegli tetivu." - rekao je otac Milosav.

Molitva je na kraju pomogla, a ruka oca Milosava je bila bolje

- Ima jedan parking, spuštao sam se prema šumici. Napravio sam krug. Bez bola, bez išta. Rekao sam, Sveti Zosime i Sveti Jakove, vi ste mi zacelili ruku. Od tada nikakvih problema nisam imao - rekao je otac Milosav.

Mnogi drugi ljudi su uspeli uz pomoć molitve u manastiru Tumane da reši problem. Prema svedočenjima, jedno dete je tako progovorilo.

- Moj sin ništa nije progovarao. Kako smo prišli kivotu Svetog Zosime, rekla sam: "Pomozi, Sveti Zosime, da moj Stefan progovori." Drugarica mi je rekla šta da kažem Stefan me je pogledao, srećan i radostan, i rekao je: "Mama" i ljudski me je pogledao - rekla je jedna gospođa.

Jedna gospođa je uspela da izleči rak.

- Na sledećoj kontroli su mi rekli da karcinoma više nema. Moja porodica je počela da veruje u čuda posle moje priče. Moja je majka je isplakala more suza - rekla je gospođa.

Scena dečaka u kolicima u filmu "Čudotvorac tumanski" je takođe istinita priča

- Mi smo odmah znali da će njemu da bude dobro. . Nismo znali da će proći kratko vreme da će doći to čudo - rekao je otac dečaka.

Mališan Lazar je rekao da je bio bolestan i da nije mogao da hoda, da jede i pije. Sada on može da hoda i da radi sve.

Uz pomoć molitve u manastiru Tumane, dečak je uspeo da se izleči. Molitva koju im je čitao otac Dimitrije je trajala kratko, ali je po svedočenju porodice bila delotvorna. Dečaku se vratila boja na licu i video se boljitak.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.