OTIŠLA JE U BANKU BEBA I ODABRALA DONORA BR. 380: Devet meseci kasnije je doživela je najveći ŠOK u svom životu
Žene, Foto: Printscreen/Društvene mreže

da ne poverujete

OTIŠLA JE U BANKU BEBA I ODABRALA DONORA BR. 380: Devet meseci kasnije je doživela je najveći ŠOK u svom životu

One su ispričale šta im desilo

Objavljeno: 19:20h

Priča o začeću potomostva dve žene će vas baš potresti.

One su ispričale šta im desilo.

A sve to se odigralo 2011. godine.

1 / 4 Foto: Profimedia

Kada su Dženifer Kramblet i njena partnerka Amanda Zinkon, odlučile da započnu porodicu kasne 2011. godine, Dženifer je odlučila da ostane u drugom stanju in vitro oplodnjom.

Kako bi započele proces, par je otišao u banku sperme u Ohaju, SAD kako bi pronašle odgovarajućeg donora za bebu. S obzirom da su koristile banku sperme, one su mogle da “biraju“ baš kakvog muškarca žele da bude biološki otac njihovog deteta. Imale su određene stvari koje su želele i izabrale su donora br. 380 koji je imao plave oči, plavu kosu i najbitnije belu kožu.

Trudnoća
foto: Profimedia

Kada su izabrale, Dženifer je bila oplođena od strane doktora koji je koristio uzorak sperme iz banke. Sve je prošlo glatko i san ove dve žene o osnivanju porodice je bio korak bliže ostvarenju.

Devet meseci kasnije, Dženifer je otišla u bolnicu gde je doživela najveći šok života kada se porodila: Njena beba nije izgledala ni nalik onome što je očekivala. Zapravo, dete je bilo crne puti! Par je ostao šokiran!

Trudnoća
foto: Profimedia

Kako je ovo moglo da se dogodi? Kako se ispostavilo, banka sperme je slučajno pomešala belog donora koji je par tražio, kada je radnik pogrešno pročitao broj donora 380 i zamenio sa 330, koji je bio Afro-Amerikanac.

S jedne strane, Dženifer je bila slomljenog srca i morala je da se izbori sa osećajem besa, razočarenja i straha zbog odgajanja crnog deteta. Ona je odrasla u gradu kom nije bilo ljudi crne puti, a njena prva interakcija sa takvom osobom bila je na fakultetu. Ona ništa nije znala o njihovoj kulturi i nije bila spremna za transrasno roditeljstvo. Plašila se da njena konzervativna porodica neće prihvatiti njenu crnu kćerku.

Fetus, Trudnoća
foto: Profimedia

S druge strane banka sperme je zaista napravila užasnu grešku. Ovakva greška može nekome da promeni čitav život kao što je u slučaju Dženifer.

Dženifer tuži banku sperme zbog nemara i prevare. Kasnije ove godine biće završeno suđenje.

Banka sperme treba da bude odgovorna što nije pružila Dženifer i Amandi spermu donora koju su tražile. Ovakva greška jednostavno nije mala stvar i uticaće na ovaj par do kraja života. Tužba je privukla dosta medijske pažnje. Naravno, Amanda i Dženifer rekle su kako one obožavaju svoju kćerku i daju sve od sebe kako bi ona odrasla u zdravoj atmosferi.

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.