TRANSRODNA TINEJDŽERKA POBEDILA NA IZBORU ZA MISS: A evo šta je USLEDILO nakon TOGA (FOTO)
Brian, Foto: Printscreen Instagram/brianannguyen

izbor za miss

TRANSRODNA TINEJDŽERKA POBEDILA NA IZBORU ZA MISS: A evo šta je USLEDILO nakon TOGA (FOTO)

Brian je osvojila titulu "Miss Greater Derry"

Objavljeno:

Devetnaestogodišnja trans influenserka Brian Ngujen pobedila je na lokalnom izboru lepote u SAD-u.

Brian je osvojila titulu "Miss Greater Derry" i tako postala prva transrodna osoba koja je pobiedila na lokalnom izboru lepote. Za tu titulu takmiče se učesnice od 17 do 24 godine, a pobednica će se boriti za titulu "Miss New Hampshirea" 2023. godine.

"Nema reči kojima mogu opisati kako se osećam jer sam dobila priliku da predstavim svoju zajednicu prvi put na izboru za Miss New Hampshirea", napisala je tinejdžerka na Instagramu.

Kritičari nisu oduševljeni: "Muškarac je odneo priliku ženama"

Međutim, nakon što su objavljeni snimci sa izbora, javili su se brojni kritičari ove odluke koji smatraju da je "ženama titulu odneo biološki muškarac".

"Biološki muškarac, i to s viškom kilograma, upravo je osvojio "Miss Greater Derry u New Hampshireu". Brian, koji uopšte nema žensko ime, našminkan, nimalo nalik na lepe prirodne devojke koje su se prijavile za takmičenje, ne samo da je zauzeo prvo mesto nego je oduzeo priliku ženi da dobije stipendiju i iskoristi taj novac od nagrade za svoju budućnost", objavila je na Twitteru bivša "Miss Velike Britanije" Leilani Dovdin.

"Ono preko čega ne mogu prieći je da ta osoba nije dovoljno privlačna da bi ikada pobedila na bilo kojem takmičenju", javila se i politička komentatorka Sindi Vadson.

Drugi ipak slave ovaj događaj.

"Ima li bolje priče za podeliti od ove koja se događa Organizaciji izbora za Miss Amerike? Dana 6. novembra 2022. Brian je krunisana za "Miss Greater Derry" 2023. Ona je prva transrodna žena koja je krunisana u 101 godini postojanja ovog izbora", pišu.

Brian je pak rekla da, iako prima gomilu negativnih komentara, to više ne utiču negativno na nju. Tinejdžerka je takođe iskoristila svoju kampanju #QueensAreEverywhere da skrene pažnju na ljude koji se suočavaju s raznim nelagodama i predrasudama u svojim zajednicama.

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.