STRAŠNE VESTI, PREMINUO GIGANT: Supruga se oglasila POTRESNIM REČIMA
Foto: Profimedia

šok

STRAŠNE VESTI, PREMINUO GIGANT: Supruga se oglasila POTRESNIM REČIMA

"On je moj najbolji prijatelj i nedostajaće mi"

Objavljeno: 13:54h

Čarls "Bubba" Kasio, gigant u konjskim trkama koji je kasnije u svojoj karijeri prešao na obuku čistokrvnih, umro je u sredu ujutro u svom domu u Tolaru u Teksasu, javila je njegova žena Džudi Kasio. Bubba Cascio je imao 90 godina.

Kasio je član Kuće slavnih američkog udruženja Kuarter Horse, najpoznatiji kao trener Dash for Cash, svetski šampion Kuarter Horse iz 1976. i 1977. Takođe je trenirao svetskog šampiona Dashingli iz 1983. i All American Futuriti pobednike Three Oh’s i Rocket Vrangler. Kasio je kasnije osedlao Gold Storm u Breeders’ Cup Sprintu 2004. u svojoj bazi Lone Star Park. Takođe je trenirao bivšeg konja godine iz Teksaškog udruženja čistokrvnih životinja u Svetlosti na Brodveju.

Kasio se borio sa kongestivnom srčanom insuficijencijom i provodio je vreme u bolnicama i rehabilitacionim centrima i van njih otkako je 4. juna slomio neka rebra, rekla je Džudi Kasio. Rekla je da je nedavno bio u bolnici i da je umro u miru, okružen porodicom i svojim voljenim australijskim ovčarima.

„Mnogo sećanja“, rekla je Džudi Kasio o svom suprugu. "On je moj najbolji prijatelj i nedostajaće mi."

Bubba Cascio je rođen u trkačkoj porodici u Hjustonu i učestvovao je u nekoliko konjskih disciplina. Njegove aktivnosti na rodeu uključivale su užad, ali ga je to što je bio levoruk ograničilo u toj potrazi, rekla je Džudi Kasio. Konjanik je takođe učestvovao u takmičenjima konja u seči i provodio vreme u trkama jahajući kao džokej. Bubba Cascio, koji je član Kuće slavnih Nacionalne asocijacije konja za rezanje, prebacio je Three Oh's sa konja za rezanje u trkačkog konja.

:: Kup uzgajivača Petak i Subota Prethodni nastupi su sada dostupni! Uštedite do 36% na BC osnovnim stvarima uz DRF paket!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.