NINU JANKOVIĆ SVI DOBRO ZNATE, A OVO JE NJEN MISTERIOZNI BRAT: Zinućete kada vidite kako IZGLEDA (FOTO)
Nina Janković, Foto: Damir Dervišagić

šta kažete?

NINU JANKOVIĆ SVI DOBRO ZNATE, A OVO JE NJEN MISTERIOZNI BRAT: Zinućete kada vidite kako IZGLEDA (FOTO)

Nina važi za jednu od naših najlepših glumica

Objavljeno: 21:33h

Nina Janković je naša poznata glumica.

Ona je udata za Mateju Dičića.

Sa njim ima ćerku Ivanku i sina Vukašina.

Nina važi za jednu od naših najlepših glumica.

Nina Janković
foto: Printscreen/Instagram/janxnina

Nina Janković Dičić je najviše poznata po ulozi Valerije u filmu Dragana Bjelogrlića Montevideo, Bog te video!

Nina Janković Dičić rođena je u Šapcu, 20. aprila 1988. godine. Završila je Srednju umetničku školu u Šapcu, a zatim i Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta.

Ninin diplomski rad je bila predstava "Greta strana 89". Na trećoj godini studija debituje u filmu "Montevideo, bog te video!" Dragana Bjelogrlića.

1 / 4 Foto: Printscreen Instagram

Za ulogu u ovom filmu dobila je nagradu "MTV Movie Award" za najbolju glumicu. Nina po mišljenju mnogih važi za jednu od najboljih glumica mlađe generacije, a i mnogi je smatraju jednom od najlepših Srpkinja.

2013. godine se sa koleginicom Tamarom Dragičević pojavila u emisiji „Kabare“ i izvele su numere: „Dodirni mi kolena“ i „Mili moj“. 2014. godine je pozajmila glas Dorotinoj prijateljici Glindi u 3D kompjuterski animiranom filmu „Povratak u Oz“.

Nina Janković
foto: news1/dragan kadić

Opet joj je dodeljena uloga Aleksandre Bogdanović u seriji „Jagodići: Oproštajni valcer“. Imala je sporednu ulogu u američkom filmu „Novembarski čovek“ (The November man“) u kome glumi Pirs Brosnan (Pierce Brosnan). 2015. godine je bila Ljubica Otašević u filmu „Bićemo prvaci sveta“ i Nina u filmu „Honey night“. Odbila je ulogu u seriji „Čizmaši“ jer je trebala da snima ljubavne scene sa Miodragom Mišom Dragičevićem koji je rođak njenog supruga.

Igrala je u sledećim pozorišnim predstavama: „Ana Karenjina“, „Leptiri su slobodni“, „Mizantrop“, „Veliki talas“, „Prljave ruke“, „Upoznaj mog tatu“, itd.

Nina Janković
foto: Printscreen/Instagram/janxnina

2016. godine je imala jednu od glavnih uloga u seriji „Vere i zavere“ koja je rađena na osnovu istoimenog romana književnika Aleksandra Tišme. Takođe je glumila Danicu u filmu „Dnevnik mašinovođe“, Mašu u humorističkoj seriji „Nemoj da zvocaš“ i forenzičarku Jelenu u seriji „Ubice moga oca“. Ninini roditelji su Slavica i Raduško, a ima i starijeg brata Filipa. Dugo je trenirala atletiku, išla je na folklor i oprobala se u košarci i odbojci od kojih je ubrzo odustala.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.