ČUVENOG GLUMCA SVI OBOŽAVAJU, A SVOJ PRIVATNI ŽIVOT KRIJE: Ovo je NJEGOVA ŽENA, veoma je USPEŠNA (FOTO)
Zijah Sokolović, Foto: youtubescreen

zagledajte se

ČUVENOG GLUMCA SVI OBOŽAVAJU, A SVOJ PRIVATNI ŽIVOT KRIJE: Ovo je NJEGOVA ŽENA, veoma je USPEŠNA (FOTO)

Član je Udruženja dramskih umetnika Srbije od 16. januara 1987. godine

Objavljeno: 22:06h

Zijah Sokolović je jugoslovenski i bosanskohercegovački glumac i režiser. Od 1992. godine živi i radi u Beču, a danas živi i radi na relaciji Beč, Zagreb, Sarajevo i Beograd.

Član je Udruženja dramskih umetnika Srbije od 16. januara 1987. godine.

Zijah Sokolović
foto: Print Screen Youtube

Zijah Sokolović, legendarni jugoslovenski i bosanskohercegovački glumac i režiser, iza sebe ima veliki broj uloga koje su obeležile detinjstva mnogih i neretko dovodile do najlepših i najiskrenih osmeha.

On je u braku sa poznatom ženom.

1 / 4 Foto: Printscreen

Oni žive i rade u Austriji, ali često dolaze u rodno Sarajevo, kao i u Beograd i Novi Sad. Zijah je svojevremeno, u jednom intervjuu otkrio kakav je njegov i Lidijin brak te i koji je recept za uspeh istog:

- Brak ne može biti srećan, može biti samo dug, jer je to „zakonom uređen odnos između žene i muškarca“. Ima li ipak šanse za sreću? Ukoliko dvoje sami izgrađuju taj svakodnevni, višegodišnji odnos, rešavaju tajne zajedničke prirode, zajedničke mirise, oni mogu pokušati da budu srećni, ali zato im ne treba brak. Mogu i izvan njega, a mogu i u njemu, ako se tako osećaju sigurniji. Ali ako se taj odnos prepusti samo formi braka, on kad-tad postaje pakao zalepljen za nekretnine, ušteđevinu i decu. Sloboda izlaska iz bračnih okova je san svakog roba u robovlasničkom sistemu.

Iako se ne pojavljuje često u javnosti, svoj privatni život ne skriva previse, te je dobro poznato i ko je žena koja stoji iza njega i sa kojom je u srećnom braku. U pitanju je proslavljena pijanistkinja Lidija Stanković, sa kojom ima tri ćerke.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Ana Kokir Stevanović

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.