OVO SU SINOVI LAZARA RISTOVSKOG: Pravi su ŠMEKERI, dobro ćete se ZAGLEDATI u FOTKU (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

vidite ih

OVO SU SINOVI LAZARA RISTOVSKOG: Pravi su ŠMEKERI, dobro ćete se ZAGLEDATI u FOTKU (FOTO)

Bio je u braku sa Danicom Ristovski

Objavljeno: 20:53h

Lazar Ristovski je jedan od naših poznatijih glumaca.

Do sada je zabeležio veliki broj uloga.

Dosta uloga je zabeležio i u filmovima, serijama i u pozorištu.

Igrao je van granica Srbije.

Bio je u braku sa Danicom Ristovski.

Lazar Ristovski
foto: © ATA Images

Sjajne kreacije je ostvario u filmovima „Hajka" (1977), „Svetozar Marković“ (1981), „Igmanski marš“ (1983), „Tako se kalio čelik“ (1988), „Original falsifikata“ (1991), „Tito i ja“ (1992), „Podzemlje“ (1995), „Balkanska pravila“ (1997), „Bure baruta“ (1998), "Belo odelo" (1999), "Bumerang" (2001), „Mali svet“ (2003), „Pad u raj“ (2004), „San zimske noći“ (2004). „Sveti Georgije ubiva aždahu“ (2009), „Dnevnik mašinovođe" (2016) i „Kralj Petar Prvi - U slavu Srbije" (2018)

Najpoznatije uloge u pozorištu su mu: Šekspirov „Hamlet“ u režiji oskarovca Jiržija Mencla na dubrovačkim letnjim igrama, Knjaz Nikola u predstavi „Dugo putovanje u Jevropu“, Stevana Koprivice, Amadeus u „Amadeusu“ Pitera Šefera u režiji Paola Mađelija, Bondova „Luda“ u režiji Slobodana Unkovskog, u Beogradskom Dramskom Pozorištu.

1 / 4 Foto: © ATA Images

Igrao je u hitovima Zvezdara Teatra: “Mrešćenje šarana”, Ace Popovića, “Original falsifikata”, Radeta Radovanovića, “Mala”, Radoslava Pavlovića, “Urnebesna tragedija”, Dušana Kovačevića. Igrao je Molijerovog „Don Žuana“ , „Rucanteovu“ „Mušicu“, Mara u “Mara Sad” u Pozorištu Dvorištu.

Igrao je u predstavi „Venčanje“ Vitolda Gombroviča U Srpskom Narodnom Pozorištu u Novom Sadu, koju je režirao jedan od najboljih reditelja, Poljak, Jerži Jarocki.

Lazar Ristovski
foto: Filip Plavčić

Ristovski je rođen 26. oktobra 1952. godine u Ravnom Selu. Njegov otac je doseljenik iz prilepskog sela Guđakovo a majka iz Crne Gore. Završio je Učiteljsku školu u Somboru, a glumu diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi Ognjenke Milićević, zajedno sa Bogdanom Diklićem, Snežanom Savić, Ljiljanom Stjepanović i Radošem Bajićem.

Vest da se glumački par Danica (66) i Lazar Ristovski (69) razvode nakon 42 godine braka, odjeknula je kao bomba.

Lazar Ristovski
foto: Filip Plavčić

Naslednici glumačkog para Jovan i Petar, krenuli su očevim stopama, a Lazar na društvenim mrežama često podeli zajedničku fotku sa svojim naslednicima.

- Oni su pre svega dobri ljudi i džentlmeni. Nadam se da su nasledili naše najbolje osobine i u ljudskom i umetničkom pogledu. Nije jednostavno biti dete uspešnih roditelja, a to što su i oni prisutni u sferi umetnosti je sasvim prirodno. Naš stariji sin Petar već prvim filmom i serijom „Kralj Petar“ je pokazao umetničku zrelost i dar, dok će Jovan, koji je uvek deo produkcijskog tima, sada i zaigrati u našoj novoj seriji „Drim tim“ - ispričala je svojevremeno o svojim sinovima Danica Ristovski.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.