NOVI DETALJI SMRTI KOJA JE POTRESLA NACIJU: Poznati glumac IZNENADA PREMINUO
Foto: Printscreen/Youtube/ Happy Channel

tuga

NOVI DETALJI SMRTI KOJA JE POTRESLA NACIJU: Poznati glumac IZNENADA PREMINUO

Njegova koleginica se odmah oglasila i otkrila nepoznate detalje

Objavljeno: 13:23h

Vest da je Doru Ana preminuo u 68. godini. zatekla je mnoge.

Njegova koleginica se odmah oglasila i otkrila nepoznate detalje.

"Znala sam koliko je bolestan. Moj drug još iz osnovne škole svojim tragičnim nestankom ostavlja prazninu u mom srcu. Ovo je preteška vest za mene".

"Danas je jedan od mojih profesora glume otišao na bolje mesto. Tužne vesti su me jako pogodile. Ne mogu da verujem da nije više sa nama", dodala je još druga koleginica.

Rođen je 28. februara 1954. u Bukureštu, Doru Ana je diplomirao na Institutu za pozorište i kinematografiju 1980. Prvu ulogu u filmu Egmont odigrao je 1977. godine.

Ostale zapažene uloge su , Roba i novac (2001), Senke (2019). Igrao je na sceni pozorišta „Bulandra” u Bukureštu i bio univerzitetski profesor.

U pozorištu je izveo preko 50 uloga, kao što su Šaka iz komedije „Cum va place“ V. Šekspira, Čebutakin iz „Tri sestre“ Čehova ili Zaharija Trahanače iz „Izgubljeno pismo“ I.L. Karagialea. Igrao je na scenama Narodnog pozorišta u Bukureštu, nekih pozorišta u Brašovu.

Dobio je dve nominacije na Gopo nagradama u kategoriji najboljeg glumca u sporednoj ulozi u filmovima „Druga Irina“ (2010) i „Adov san“.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.