EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOK NEBOJŠA DUGALIĆ: Zavrteće vam se u glavi
Nebojša Dugalić, Foto: Damir Dervišagić

šok

EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOK NEBOJŠA DUGALIĆ: Zavrteće vam se u glavi

Takođe, glumio je i u mnogobrojnim serijama i filmovima

Objavljeno: 21:37h

Nebojša Dugalić je naš poznati glumac.

U braku je sa suprugom Draganom sa kojom ima petoro dece.

Odigrao je veliki broj predstava i osvojio mnoge nagrade.

Takođe, glumio je i u mnogobrojnim serijama i filmovima.

Diplomirao je 1994. godine.

Nebojša Dugalić
foto: Printskrin/Youtube/mladjonni

U jednoj od poslednjih uloga, Nebojša Dugalić je glumio Tita u seriji "Jovanka Broz i tajne službe", ali prva uloga koju je glumio na filmu je na neki način bila povezana sa pokojnim Maršalom. Glumac se pojavio i par minuta kao policajac u filmu "Tito i ja".

U ovom sjajnom filmu mali Zoran kreće na put Titovim rodnim krajem da bi zadivio devojku koja mu se sviđa. Malo pre toga, mali Zoki nestane, što njegova porodica prijavi policiji, a upravo policajac koji dolazi kod njih kući je mladi i golobradi dvadesetdvogodišnjak Nebojša Dugalić.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/domaci filmovi laza

Dugalić je nakon ovog filma nastavio da razvija karijeru u pozorištu, sa povremenim izletima na film i televiziju, da bi eksplozija njegovog talenta i rada nastala sa većom produkcijom na televiziji prethodnih godina. Gledali smo ga svuda, od "Bese" i "Senki nad Balkanom", do "Žigosanih u reketu" i "Državnog službenika".

Sa Jugom Radivojevićem je 2011. godine sarađivao na predstavi „Producenti“, a potom je igrao Hadži Zamfira u „Zoni Zamfirovoj“ Kokana Mladenovića u Pozorištu na Terazijama. Nebojša Dugalić je rođen 1970. godine u Kraljevu. U rodnom gradu je završio osnovnu i srednju školu. Kako je jednom prilikom priznao, umetnost ga je oduvek zanimala, a radeći u Amaterskom pozorištu u Kraljevu poželeo je da gluma bude njegov poziv.

Nebojša Dugalić
foto: Damir Dervišagić

Reditelj Zoran Ratković poverio mu je ulogu Džona u komadu „Očevi i oci“ koja je premijerno izveden 5. juna 1992. godine u „Ateljeu 212“. U istom pozorištu je tumačio Šaflara u predstavi „Kneginja iz Foli Beržera“.

Usledile su uloge u predstavama „Sedmorica protiv tebe“, „Prosjačka opera“ i „Maska“. U drami „Maska“ Miloša Crnjanskog tumačio je Ćeazarea, a u Šekspirovoj „Ukroćenoj goropadi“ Grumia. Upravo mu je Grumio doneo nagradu „Ošišani jež“ za najboljeg mladog glumca na Festivalu Dani komedije u Jagodini.

Nebojša Dugalić
foto: Printscreen Youtube

Bio je El Greko u „Burleski o Grku“, Đorđe Đorđević u „Tako je moralo biti“, a Stranac u Ibsenovoj „Gospi od mora“. Usledila je vrlo uspešna predstava „Putujuće pozorište Šopalović“ koju je sam režirao i premijerno predstavio publici u Kraljevačkom pozorištu 10. marta 2009. godine. U istom je teatru radio predstavu „Priča o Svetom Savi“ iz 2011. godine.

Nebojša je visok 186 cm.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.