DA LI JE MOGUĆE DA JE ONA ĆERKA BANETA VIDAKOVIĆA: Javnost je NIKADA nije VIDELA, a sada je isplivala FOTKA
Bane Vidaković, Foto: printscreen

iznenađujuće

DA LI JE MOGUĆE DA JE ONA ĆERKA BANETA VIDAKOVIĆA: Javnost je NIKADA nije VIDELA, a sada je isplivala FOTKA

Banetu je 2006. godine dodeljena uloga Slovenca Janeza Drška u zabavnoj emisiji „Kursadžije“ koja govori o avanturama učenika policijske škole

Objavljeno: 18:56h

Branko Bane Vidaković je srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac. Rođen je 10. septembra 1959. godine u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu. Branko je u rodnom gradu odrastao i školovao se. Imao je svoj bend i želeo je da se bavi muzikom, ali na nagovor Borisa Komnenića pokušao je da upiše Fakultet dramskih umetnosti. To mu je uspelo iz drugog pokušaja i primljen je u klasu profesora Predraga Bajčetića. Diplomirao je 1983. godine.

Bane Vidaković
foto: Ana Paunković

Glumačku karijeru Branko Vidaković je započeo 1982. godine. Iste godine je igrao u pet filmova, među kojima su bili „Savamala“ i „Direktan prenos“ na koje je bio veoma ponosan. U dosadašnjoj karijeri Branko je ostvario preko 50 filmskih i serijskih uloga. Glavne uloge je tumačio u filmovima „Crna Marija“, „Švedski aranžman“, „Flert“, „Seks – državni neprijatelj broj 1“, „Flešbek“ i drugima. Glumio je u serijama „Kamiondžije 2“, „Sivi dom“, „Kraj dinastije Obrenović“, „Otvorena vrata“, „Gore dole“, „Lisice“, „Moj rođak sa sela“ i drugima.

Banetu je 2006. godine dodeljena uloga Slovenca Janeza Drška u zabavnoj emisijiKursadžije“ koja govori o avanturama učenika policijske škole. Vrlo brzo su postigli veliki uspeh, pa su organizovali predstave u gradovima u regionu, kao i turneju u Australiji.

1 / 4 Foto: Ana Paunković

Vidaković i Andrija Kovač, poznatiji kao Hrvoje iz „Kursadžija“, su 2012. godine osnovali školu glume u kojoj su spremali polaznike za prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti. Pošto je sklon glumačkim transformacijama, Branko je 2017. godine tumačio ulogu Anđelije u seriji „Sinđelići“. Maska žene i njegova gluma su bili toliko uverljivi da ga većina gledalaca nije prepoznala.

Bane je stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu. Igrao je u velikom broju pozorišnih predstava, a neke od njih su „Bela kafa“, „Bg blues“, „Casa Novak“, „Čudo u Šarganu“, „Dr“, „Intimus“, „Kanjoš Macedonović, „Kod večite slavine“, „Kovači“, „Marija Stjuart“, „Mizantrop“, „Narodni poslanik“, „Život je san“, „Nobelovac i ja“ koju je sa Sekom Sabljić izvodio u Oslu i Vašingtonu i druge.

U aprilu 2017. godine je zadobio prelom leve šake na probi predstave „Ivanov“ koja se igrala na Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović“ u Požarevcu. Uprkos povredi i bolovima koje je osećao, nastupio je u predstavi i nagrađen je titulom glumca večeri.

Podsetimo, Branko može da se pohvali cifrom od preko 50 pozorišnih i filmskih uloga, među kojima se izdvajaju one u ostvarenjima: "Sivi dom", "Kraj dinastije Obrenović", "Otvorena vrata", "Moj rođak sa sela", "Gore-dole", "Kursadžije", "Bal na vodi", "Čavka", "Mi nismo anđeli", "Jelena". "Andrija i Anđelka", "Sinđelići"...

Ono što je javnosti manje poznato je to da Bane iza sebe ima jedan brak, koji se okončao zbog preseljenja njegove supruge Mine u Holandiju. U ovoj zajednici je rođeno dvoje dece, i to ćerka Majda i sin Mateja.

- Moj sin u Utrehtu studira scenario i muzičku produkciju. Znači, ne žive u naivnoj zemlji kada je o tim stvarima reč, ali nisu uskih vidika, što je dobro. Ovde je bilo najopasnije odrastati 90-ih zato što deca nisu videla svet. Mnogi njihovi vršnjaci nikada nisu izašli ni iz Beograda, a kamoli iz Srbije. I ja sam veoma ponosan jer sam svojoj deci ispričao svoj život, i oni tačno znaju šta su glasine, a šta je istina o Banetu Vidakoviću. Oni znaju istinu o svom tati - zaključio je tada glumac, a fotografije njegovih naslednika možete videti u okviru ovog teksta.

- Imam veliku decu. Naravno da se kao i svaki roditelj susrećem sa problemom kako zaštititi decu od svih opasnosti koje vrebaju. To što sam ja svoju mladost proživeo divlje pomoglo je da sa njima imam vrlo otvoren i iskren odnos. Mislim da su dovoljno inteligentni i pametni i da su pregurali te krizne godine premda žive u jednoj veoma opasnoj zemlji, u Holandiji - ispričao je pre nekoliko godina za "Blic" Vidaković.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.