ŽENA SA FOTKE JE BLIZNAKINJA NAŠE POZNATE GLUMICE: Svi je znate VRLO DOBRO, a tek da vidite ČIME SE BAVI (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram

šok

ŽENA SA FOTKE JE BLIZNAKINJA NAŠE POZNATE GLUMICE: Svi je znate VRLO DOBRO, a tek da vidite ČIME SE BAVI (FOTO)

Majka je bila babica, a kasnije patronažna sestra, a otac je radio u inostranstvu

Objavljeno:

Nataša Marković je srpska filmska, televizijska i pozorišna glumica.

Nataša Marković je rođena u Kruševcu 21. januara 1976. godine. Ima sestru bliznakinju i brata koji je monah. Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Milenka Maričića i Branislava Mićunovića.Stalna je članica Beogradskog dramskog pozorišta od 2008. godine.

Popularnost je stekla ulogom Branke u televizijskoj seriji Lisice (2002 — 2003). Pored ove, zapažene uloge je ostvarila i u televizijskim serijama Bela lađa i Ono kao ljubav.

Nataša Marković
foto: Printscreen

Udata je za novinara i publicistu Zorana Ćirjakovića.

Po završetku studija Nataša se pridružila avangardnoj pozorišnoj grupi „Torpedo“ koja je okupljala mnoge mlade i talentovane glumce u Beogradu. U to sumorno i teško vreme, bilo je prilično teško naći posao, ne samo u glumi nego bilo gde.

Zato su mladi odlučili da uzmu stvar u svoje ruke i da pokušaju da nešto promene. I uspeli su, „Torpedo“ je delimično vratio glumu na mesto koje joj pripada. Prvu filmsku ulogu Nataša je dobila 2000. godine u filmu „Nebeska udica“ koji je režirao Ljubiša Samardžić.

1 / 4 Foto: Damir Dervišagić

Reč je o ratnoj drami u kome su glavne uloge tumačili Nebojša Glogovac i Ana Sofrenović, a kao gosti su se pojavili proslavljeni košarkaši Aleksandar Saša Đorđević, Dejan Bodiroga, Željko Rebrača, te trener Željko Obradović. Proglašen je najboljim filmom godine van engleskog govornog područja, te nominovan za nagradu „Oskar“.

Krajem oktobra 2011. godine RTS je emitovao prvu epizodu serije „Cvat lipe na Balkanu“ u kojoj Nataša Marković tumači Lepavu Grdić. Serija je nastala po romanu srpske književnice Gordane Kuić, a u režiji Ivana Stefanovića, te predstavlja nastavak prethodno emitovne serije „Miris kiše na Balkanu“. Nataša Marković je rođena 1976. godine u Kruševcu u radničkoj porodici.

Nataša Marković
foto: Printscreen

Majka je bila babica, a kasnije patronažna sestra, a otac je radio u inostranstvu. Ima sestru blizankinju Oliveru i tri godine starijeg brata. Rado se seća svog odrastanja u Kruševcu.

– U mojoj, ekonomski skromnoj, petočlanoj porodici, nije bilo finansijskih mogućnosti da se kupe tri instrumenta. Pošto je stariji brat već svirao harmoniku, jedna od nas dve (moja sestra bliznakinja i ja) mogla je da bira instrument. Njoj je bilo ustupljeno to pravo. Gledajući na to danas, ispalo je fantastično, pošto je ona profesorka gitare! Ćerka moje sestre sada je drugi razred niže muzičke škole i svira gitaru. Pre nekoliko dana smo preko skajpa svirale zajedno. Uživala sam- rekla je ranije za "Puls".

Nataša Marković
foto: Printscreen Instagram

(Espreso/PulsOnline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.