MALO KO ZNA DA JE OVAJ ČOVEK OTAC OLIVERE VIKTOROVIĆ: Cela SRBIJA će ostati u ČUDU
Foto: Printscreen

ŠOK

MALO KO ZNA DA JE OVAJ ČOVEK OTAC OLIVERE VIKTOROVIĆ: Cela SRBIJA će ostati u ČUDU

Ostvarila je veliki broj uloga na scenama Beogradskog dramskog pozorišta, Narodnog pozorišta, Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Pozorišta Boško Buha i Pozorišta Dušan Radović

Objavljeno: 17:17h

Olivera Viktorović Đurašković (Beograd, 15. decembar 1963) srpska je filmska, televizijska i pozorišna glumica.

Olivera je glumu diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Ostvarila je veliki broj uloga na scenama Beogradskog dramskog pozorišta, Narodnog pozorišta, Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Pozorišta Boško Buha i Pozorišta Dušan Radović.

Godine 2003. je izabrana za docenta na Akademiji umetnosti, a od 2008. godine je vanredni profesor. Bavila se pedagoškim radom sa decom i omladinom u većem broju školskih ustanova i centara za kulturu. Idejni je tvorac Festivala za decu Pozorište Zvezdarište.

Olivera Viktorović
foto: Youtube

Jedna uloga bila je dovoljna da glumica Olivera Viktorović osvoji pažnju javnosti. Lik striptizete Violete u serijalu o Žikinoj dinastiji vinuo ju je u poznate glumce, a nakon toga ova umetnica je gradila karijeru i ulogama u velikim domaćim serijama. Kako danas izgleda i šta kaže o svojoj ulozi u serijalu o Nemanjićima, pogledajte u videu.

Njena rečenica “Ja sam striptizeta Violeta. Ostala sam bez posla, pa sam rešila da se udam. Jao, što me sramota” i danas se prepričava, a Olivera je i nakon toga ostvarila neke zapažene uloge.

1 / 4 Foto: Printscreen

Ona tu tumači ulogu negativke Nadežde, a kako je jednom prilikom sama rekla, glumom nije želela da se bavi sve do treće godine gimnazije, upravo iz razloga da joj se majka ne bi preterano mešala u posao.

Ipak, ljubav prema glumi je pobedila, a Bojana je dobila mnoge pohvale za svoj rad.

Glumičina ćerka Bojana Đurašković krenula je majčinim stopama i trenutno imamo priliku da je gledamo u hit seriji “Crveni mesec”.

Njen otac, Mihajlo Viktorović, takođe je bio glumac.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.