JUGOSLOVENI SU LUDELI ZA NJOM, A ONA JE POBEGLA SA NJIM: Ovaj BIZNISMEN je muž Maje Sabljić
Maja Sabljić, Foto: prentscreen/youtube/Delta Video

opala

JUGOSLOVENI SU LUDELI ZA NJOM, A ONA JE POBEGLA SA NJIM: Ovaj BIZNISMEN je muž Maje Sabljić

Od njenih uloga na „daskama koje život znače“, tu su one koje je igrala u Narodnom pozorištu, a to su predstave: „Gospođa ministarka“, „Majstor i Margarita“, „Breht“

Objavljeno: 18:25h

Maja Sabljić je srpska glumica, rođena 10. 01.1960. godine, u Obrenovcu. Živi u Los Anđelesu u Americi. Maja se, pored glume, želela baviti i psihologijom, ali se, na kraju, ipak opredelila za drugi poziv. Pre upisa na Akademiju, snimila je film „Lične stvari“ (1979.g.), koji prati njen put od završetka gimnazijalskih dana, pa sve do upisa na FDU. U ovom filmu glume i Sonja Savić, Olivera Ježina, Svetlislav Goncić i Zoran Cvijanović, a film govori o tome kako Maja i pored silne želje i ulaska u uži krug kandidata, ne biva primljena na Fakultet dramskih umetnosti.

Maja Sabljić
foto: Printscreen

Maja je uvek bila jedna od najlepših glumica jugoslovenske kinematografije. Vitkog stasa, prelepog lica i još lepšeg osmeha, Maja pleni, kako svojim izgledom, tako i svojom glumom. Pored brojnih filmskih uloga, glumela je i u serijama „Policajac sa Petlovog brda“, „Vuk Karadžić“ (gde glumi Vukovu ćerku Minu Karadžić), a u filmu „Devojka sa lampom“ u kome glumi poznatu slikarku Milenu Pavlović Barili, ima glavnu ulogu. Od njenih uloga na „daskama koje život znače“, tu su one koje je igrala u Narodnom pozorištu, a to su predstave: „Gospođa ministarka“, „Majstor i Margarita“, „Breht“… Maja se, takođe, oprobala i kao voditeljka u seriji „Zvezdana prašina“.

1 / 4 Foto: Printscreen

Karijeru je počela tako što je snimila film o svom upisu na Fakultet dramskih umetnosti ("Lične stvari" iz 1979. godine). Film prati Maju Sabljić od trenutka kada završava gimnaziju do prijemnog ispita na Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu.

Maja Sabljić
foto: Damir Dervišagić

Nakon prijema u uži krug kandidata ona ipak ne uspeva da te godine upiše glumu. U filmu se, pored ostalih, mogu videti i Sonja Savić, Zoran Cvijanović, Svetislav Goncić, Olivera Ježina.

Maja Sabljić poznate uloge ostvarila je u filmovima "Groznica ljubavi" (1984), "Pazi šta radiš" (1984), "Kamiondžije opet voze" (1984), "Druga Žikina dinastija" (1986), TV seriji "Bolji život" (1990), "Policajac sa Petlovog brda" (1992, 1994), "Ona voli Zvezdu" (2001), "Lavirint" (2002).

Maja Sabljić
foto: Damir Dervišagić, Stefan Jokić

Bila je udata za poznatog filmskog producenta i biznismena Đorđa Zečevića. On je preminuo u Los Anđelesu u 75. godini.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.