EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOKA BRANKA KATIĆ: Zavrteće vam se u glavi
Branka Katić, Foto: Profimedia

pogađajte

EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOKA BRANKA KATIĆ: Zavrteće vam se u glavi

Glumila je izbeglicu u predstavi „Moja draga“ i tokom gostovanja u Banjaluci je srela ratnog zločinca koji im je pričao kako je ubijao ljude

Objavljeno: 14:39h

Branka Katić je srpska filmska i pozorišna glumica.

Branka Katić je rođena 20. januara 1970. godine u Beogradu. Pohađala je osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Beogradu. Debitovala je u filmu "Nije lako sa muškarcima" sa četrnaest godina. Pohađala je Akademiju dramskih umetnosti u Novom Sadu u klasi Radeta Šerbedžije.

Po diplomiranju je nastupala na pozorišnim scenama u Subotici, Novom Sadu i Beogradu. Veliku popularnost je stekla ulogama koje je ostvarila na filmu i u televizijskim serijama.

Branka Katić
foto: Printscreen/youtube/Mirko Mickey

Do sada je glumila u preko 20 filmova i televizijskih serija. U jednom periodu se posvetila inostranoj karijeri gde je glumila u seriji na HBO-u „Big Love“ kao i filmovima "The Englishman" i "Public Enemies".

Udata je za britanskog filmskog i televizijskog reditelja Džulijana Farina. Ima dva sina: Luija i Džoa. Od 2021. postala je članica Beogradskog dramskog pozorišta.

Glumica se 31. avgusta 2000. godine dala za britanskog reditelja Džulijana Farina (Julian Farino) koji je režirao dve epizode serije „Seks i grad“. Kako je jednom prilikom izjavila, smatra da ne postoji formula za uspešan brak i da je potrebno mnogo strpljenja, razumevanja i tolerancije da bi on opstao.

1 / 4 Foto: © ATA Images
Branka Katić, Rade Šerbedžija
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Branka je 2010. godine glumila u srpskom filmu „Žena sa slomljenim nosem“ koji je publika jako lepo prihvatila. Ova uloga joj je donela nagradu „Carica Teodora“ na Filmskim susretima u Nišu. Na festivalu u Karlovim Varima film je zauzeo osmo mesto. Započela je snimanje Bi-Bi-Sijeve drame „The Fuse“ („Kratak spoj“) u kojoj je glumila alkoholičarku koja je glavnom junaku pomagala da se izleči od ovog poroka. Partner joj je bio engleski glumac Kristofer Eklston (Christopher Eccleston).

Branka Katić
foto: Vladimir Šporčić

Tokom 2012. godine joj se ostvarila želja da sarađuje sa svojim profesorom Radetom Šerbedžijom. Zajedno su snimali scenu u epizodi serije „Red widow“ („Crvena udovica“). U tom periodu je bila jedna od najplaćenijih srpskih glumica i zarađivala je oko 15 hiljada dolara po jednoj epizodi. Glumila je izbeglicu u predstavi „Moja draga“ i tokom gostovanja u Banjaluci je srela ratnog zločinca koji im je pričao kako je ubijao ljude. Nakon toga je bila depresivna i nije uspela da izbriše tu sliku iz sećanja.

Branka Katić
foto: Printscreen/youtube/Mirko Mickey

Tokom pandemije novog virusa korona 2020. godine glumica se vratila u Beograd. To su iskoristili domaći reditelji, pa je „uskočila“ u predstavu „Sumrak bogova“ u režiji Jagoša Markovića. To je bio njen veliki povratak srpskom teatru nakon dve decenije i hit predstave „Bliže“.

Branka Katić je visoka 170 cm.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.