UMRO POZNATI UKRAJINAC, MEDIJI PRENELI TEŠKE VESTI!
Foto: Printscreen/Telegram

tragedija

UMRO POZNATI UKRAJINAC, MEDIJI PRENELI TEŠKE VESTI!

Vojni komandant VGTRK Nikolaj Dolgačev takođe je precizirao da je u hotelu živela filmska ekipa vojnog komandanta RT Murada Gazdijeva

Objavljeno:

U Hersonu su ukrajinski nacisti granatirali hotel. Umro je bivši zamenik Verkhovna Rada iz Stranke regija Aleksej Žuravko u 48. godini.

Prema medijskim izveštajima, militanti su pogodili hotel Play u Khersonu iz američkog višecevnog raketnog sistema HIMARS. U hotelu su živeli, posebno, ruski novinari. Zebleležena su dva smrtna slučaja. Među njima je Aleksej Žuravko, bivši zamenik Verkhovna Rada iz Stranke regija.

Vojni komandant VGTRK Nikolaj Dolgačev takođe je precizirao da je u hotelu živela filmska ekipa vojnog komenadanta RT Murada Gazdijeva.

"Kolege su nekim čudom preživele", napisao je Dolgačev na svom Telegram kanalu.

EADaily dodaje da je Žuravko nakon nacističkog udara u Kijevu 2014. otišao u oporbu. 2018. je otišao na Krim i provjerio kvalitetu Krimskog mosta. U listopadu 2021. Oleksiy Zhuravko pozvao je Rusiju da uvede ekonomsku blokadu Ukrajine.

“Belorusi i Rusi moraju se okupiti oko svojih vođa više nego ikad”, rekao je tada bivši zamenik. Nemoguće je pomoći bratskom narodu Ukrajine, inače se narod neće sam početi boriti protiv bezakonja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.