EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOKA TAMARA DRAGIČEVIĆ: Ovo niste mogli ni da NASLUTITE
Foto: Instagram printscreen

POGAĐAJTE

EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOKA TAMARA DRAGIČEVIĆ: Ovo niste mogli ni da NASLUTITE

Tamara je stalni član Ateljea 212. Igrala je u sledećim pozorišnim predstavama: „Balada o Pišonji i Žugi“, „Dobri ujkica“, „Konstantin: Znamenje anđela“, „Makbet“, „Ožalošćena porodica“, „Primorje“, „Rođendan gospodina Nušića“, „Slavna Florens“, „Osvrni se u gnevu“, „Sablja dimiskija“, „Petar Pan“, itd

Objavljeno: 20:20h

Tamara Dragičević je srpska filmska, televizijska i pozorišna glumica. Tamarini roditelji su Sanja i Milan, a ima i stariju sestru Mariju koja je po zanimanju stjuardesa i mlađeg brata Miodraga koji se takođe bavi glumom. Njihovu porodicu čini i kućni ljubimac bišon Ogi.

Tamara Dragičević
foto: Dragana Udovičić

Kada je bila treći razred gimnazije, upisala je Fakultet dramskih umetnosti. Bila je u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta. 2011. godine je diplomirala zajedno sa Ninom Janković, Jelisavetom Orašanin, Anjom Alač i Milošem Bikovićem. Diplomsku predstavu „Ludi od ljubavi“ je igrala sa kolegom Ivanom Mihailovićem. Nakon toga je upisala master na istom fakultetu.

2010. godine Tamara je bila sportistkinju u kratkometražnom filmu „Zlatna liga“, devojka koja se izgubila u studentskom filmu „Road 29“ i Eli Pops u filmu „Montevideo, Bog te video!“. Počela je snimanje serije „Miris kiše na Balkanu“ u kojoj je tumačila ulogu Laure (Buke) Salom de Papo.

1 / 5 Foto: Instagram

U junu 2016. godine su se venčali na Adi Bojani. Tamara je na plažu stigla čamcem, a Petar ju je čekao sa gostima. Sudbonosno „da“ su rekli uz zalazak sunca. Nakon toga su napravili žurku na kojoj je di džej puštao strane hitove iz sedamdesetih i osamdesetih godina.

2012. godine je imala jednu od glavnih uloga u seriji „Vojna akademija“. Bila je kadetkinja Nadica Arsić i pojavila se u sve tri sezone. Ponovo joj je dodeljena uloga Eli Pops u seriji „Montevideo, Bog te video!“. Gostovala je u emisiji „Kabare“ u kojoj je izvela numeru „Mili moj“Severine Vučković. Sa Milošem Bikovićem se pojavila u spotu za pesmu „Slučajno“ Kikija Lesandrića i Pilota.

Tamara Dragičević
foto: Stefan Jokić

2013. godine je učestvovala u snimanju serije „Na putu za Montevideo“ i filmova „Vojna akademija 2“ i „Montevideo, vidimo se!“. Bila je jedna od takmičarki u talent šou programu „Tvoje lice zvuči poznato“. Pobedila je u prvoj epizodi i 1.000 evra je donirala udruženju „Zvončica“ za lečenje dece sa malignim bolestima. Nakon toga je imitirala Lepu Brenu, Severinu, Jelenu Rozgu, Lady Gagu, Kajli Minog (Kylie Minugue), itd.

2015. godine je imala glavne uloge u filmovima „Igra u tami“ i „Panama“, a sporednu u filmu „Bićemo prvaci sveta“. Takođe je igrala Maricu, sestru Nikole Tesle, u filmu Džona Milijusa „Tesla“. 2016. godine je ponovo bila Sonja Mladenović u seriji „Prvaci sveta“ i pojavila se u filmu „King of the Belgians“.

Tamara Dragičević
foto: Damir Dervišagić

Tamara je stalni član Ateljea 212. Igrala je u sledećim pozorišnim predstavama: „Balada o Pišonji i Žugi“, „Dobri ujkica“, „Konstantin: Znamenje anđela“, „Makbet“, „Ožalošćena porodica“, „Primorje“, „Rođendan gospodina Nušića“, „Slavna Florens“, „Osvrni se u gnevu“, „Sablja dimiskija“, „Petar Pan“, itd. 2012. godine na festivalu Dani komedije u Jagodini joj je dodeljena nagrada Zlatni ćuran za ulogu sponzoruše Saše u predstavi „Dobri ujkica“.

Tamara Dragićević
foto: Dragan Kadić

Visoka je 170 cm.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.