SVI JE ZNATE KAO LELICU IZ "BOLJEG ŽIVOTA", A NIKO NEMA POJMA DA JE ON NJEN MUŽ: Njegova FACA je JAKO POZNATA
Foto: prentscreen/youtube/Sevarika

SAD SAZNAJTE

SVI JE ZNATE KAO LELICU IZ "BOLJEG ŽIVOTA", A NIKO NEMA POJMA DA JE ON NJEN MUŽ: Njegova FACA je JAKO POZNATA

Igrala je u skoro svim beogradskim pozorištima, a skoro četiri decenije bila je stalni član BDP-a

Objavljeno: 20:58h

Ljiljana Lašić je srpska pozorišna, televizijska i filmska glumica.

Ljiljana je rođena u Kragujevcu 17. decembra 1946. godine. Detinjstvo je provela u beogradskom naselju Neimar, a Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu je upisala iz prvog pokušaja u klasi profesora Minje Dedića, zajedno sa: Svetlanom Bojković, Petrom Božovićem i Brankom Milićevićem Kockicom.

Igrala je u skoro svim beogradskim pozorištima, a skoro četiri decenije bila je stalni član BDP-a. Početkom sedamdesetih godina XX veka dobila je ulogu Tine, u seriji „Pozorište u kući“, koja joj je donela veliku popularnost na prostorima bivše SFRJ.

Ljiljana Lašić
foto: Filip Plavčić

Uprkos uspešnoj televizijskoj i pozorišnoj karijeri, glumila je u svega pet filmova. Pored glume, Ljiljana Lašić se bavi i pisanjem scenarija za pozorišne predstave, a napisala je i nekoliko zbirki pesama.

Početkom devedesetih bila je politički aktivna.

Za scenario predstave „Jasmin na stranputici“, dobila je nagradu „Zlatni ćuran“ na Danima komedija u Jagodini.

Važila je za najlepšu ženu na našim prostorima. Ljljana koja danas ima 76 godina nije često prisutna na javnoj sceni, ali su mnogi saglasni sa tim da je bila i ostala prava dama.

1 / 3 Foto: Filip Plavčić

Ljiljana je i pre i posle ove uloge vredno radila, više od 40 godina bila je članica Beogradskog dramskog pozorišta. Najčešće je igrala u televizijskim serijama dok je na filmu nismo često gledali, glumila je samo u nekoliko filmskih ostvarenja. Sve je počelo od "Ima ljubavi, nema ljubavi" pa je preko "Diplomaca" došla do uloge Kristine Tine u "Pozorištu u kući".

Njen prvi profesionalni izbor bila je arhitektura, ali je studije prekinula kako bi upisala Fakultet dramskih umetnosti, iz potpuno nesvakidašnjeg razloga. Naime, ona je verovala da će, bude li ostala pri prvom izboru, ugroziti brak. Da bi ga lakše pratila upisala je studije glume.

Ljiljana Lašić
foto: youtube/printscreen

"Udala sam se veoma mlada, što nikome ne preporučujem. Udati se u 18. godini znači lišiti se velikog dela mladosti", izjavila je svojevremeno glumica, koju publika danas može videti na pozorišnoj sceni Slavija.

Prošle su tri decenije otkako je serija „Bolji život“ prvi put prikazana na televizijskim ekranima, a od tada je mnogo puta reprizirana i uvek nas iznova zabavila.

Nažalost, neki od glavnih aktera više nisu živi, pojedini su i dalje aktivni, a ima i onih koji su se svesno udaljili iz medijskog sveta. Među njima je i Ljiljana Lašić koja je tumačila ulogu Lelice, Terminatorove (Voja Brajović) supruge, sa kojim Emilija Popadić (Svetlana Bojković) ima aferu.

U braku sa Vladislavom Lašićem, scenografom, ima sina Đorđa, arhitektu, i od njega unuku Jovanu. Penziju je, posle 40 godina glume, stekla u Beogradskom dramskom pozorištu.

(Espreso / Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.