EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOKA JELENA GAVRILOVIĆ: Pašćete sa stolice
Jelena Gavrilović, Foto: Zorana Jevtić

nećete pogoditi

EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOKA JELENA GAVRILOVIĆ: Pašćete sa stolice

Prvu pozorišnu ulogu odigrala je predstavi Snoviđenje lazarevačkog Puls teatra. Za vreme i nakon završetka studija igrala je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu u predstavi „Šibanje” postavljenoj 2004. godine

Objavljeno: 19:50h

Jelena Gavrilović je srpska filmska, televizijska, glasovna i pozorišna glumica.

Osnovnu školu i gimnaziju je završila u Lazarevcu. Glumom i pevanjem je počela da se bavi još od đačkih dana.

Rođena je 18. januara 1983. godine u Beogradu.

Po završetku treće godine Gimnazije u Lazarevcu upisala je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Diplomirala je 2005. godine u klasi Vide Ognjenović i Ljuboslava Majere.

Prvu pozorišnu ulogu odigrala je predstavi Snoviđenje lazarevačkog Puls teatra. Za vreme i nakon završetka studija igrala je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu u predstavi „Šibanje” postavljenoj 2004. godine. Igra u Pozorištu na Terazijama i Ateljeu 212 u mjuziklima Brilijantin i Kosa.

Jelena Gavrilović
foto: Damir Dervišagić

Pored uloga u pozorištu ostvarila je zapažene uloge i u filmovima i televizijskim serijama.

Debitantsku ulogu imala je u filmu Na lepom plavom Dunavu Darka Bajića, za koju je dobila nagradu na festivalu Filmski susreti u Nišu. Prepoznatljiva je po jednoj od glavnih uloga u filmu Srpski film Srđana Spasojevića.

Pozajmila je glas Elsi u srpskoj sinhronizaciji popularnog Diznijevog animiranog filma Zaleđeno kraljevstvo iz 2013. godine, a njena izvedba pesme "Sad je kraj" iz istog filma je jedna od 25 svetski najboljih.

1 / 4 Foto: ATA images

Sinhronizaciju je radila za studije Laudvorks, Mobi, Vočaut, Gold digi net, Prizor, Audio Vizard M&D, Livada Beograd, kao i za dečiju televiziju Hepi. Učestvovala je i osvojila zapaženo četvrto mesto drugoj sezoni šou programa Tvoje lice zvuči poznato.

2014. godine Jelena je bila jedna od učesnica humanitarnog šoua „Tvoje lice zvuči poznato“. Neki od njenih zadataka bili su da imitira Vesnu Zmijanac, Jelenu Rozgu, Roksi Hart, itd. Imitacija američke kantautorke Pink joj je donela pobedu, a o utisku koji je ostavila na publiku najbolje govori činjenica da je rasplakala voditeljku Mariju Kilibardu. Nagradu koju je osvojila je poklonila dečaku koji je bolovao od raka. U avgustu 2014. godine glumica je bila zaštitno lice Beer festa. Njen zadatak je bio da ljudima približi ovaj festival, da brine o njegovoj reputaciji i da najavljuje program.

Jelena Gavrilović
foto: Zorana Jevtić

2017. godine glumica se, osim u serijama, pojavila i u spotovima za pesme „Mala“ Zdravka Čolića i „Kafana kod Keke“ grupe Zabranjeno pušenje. Takođe joj je dodeljena uloga Amile u filmu „Balada o Pišonji i Žugi“. 2018. godine Jelena je tumačila ulogu vizantijske princeze Evdokije Anđel, prve žene Stefana Nemanjića. Pripremala se tako što je išla na časove jahanja i pročitala je nekoliko knjiga o ovoj istorijskoj ličnosti. Nosila je prelepe i raskošne kostime koji su doprineli da se odlično oseća na snimanju. Jelena je kao student započela pozorišnu karijeru. Njena prva uloga je bila u predstavi „Snoviđenje“ koja se igrala u lazarevačkom Puls teatru. Prvu značajniju ulogu je imala u predstavi „Šibanje“ Srpskog Narodnog pozorišta u Novom Sadu. Igrala je u čuvenim mjuziklima „Briljantin“ i „Kosa“ u kojima je pokazala svoje vokalne sposobnosti.

Krajem 2016. godine je bila zla maćeha u mjuziklu „Pepeljuga“ koji je prikazan u Sava centru. Za Jelenu je bio veliki izazov da se transformiše, a posebno zadovoljstvo joj je pričinjavalo to što je glumila sa ljudima sa kojima je privatno u dobrim odnosima. Visoka je 179 cm.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.