DA LI JE MOGUĆE DA IMA TOLIKO?! Evo koliko ZAPRAVO godina ima Radoš Bajić
Radoš Bajić, Foto: Dragana Udovičić

šok

DA LI JE MOGUĆE DA IMA TOLIKO?! Evo koliko ZAPRAVO godina ima Radoš Bajić

Na filmskom platnu se prvi put pojavio 1975. godine u seriji „Đavolje merdevine“, a u „Sarajevskom atentatu“ Veljka Bulajića igrao je Nedeljka Čabrinovića

Objavljeno: 21:49h

Radoš Bajić je srpski filmski i televizijski glumac, reditelj, producent i scenarista, prepoznatljiv po ulogama u filmovima „Partizanska eskadrila“ i „Sekula i njegove žene“, te seriji „Selo gori, a baba se češlja“. Oženjen je Milevom Bajić s kojom ima dvoje dece, sina Nedeljka i ćerku Jelenu koji se takođe bave glumom i režijom. Živi na relaciji Beograd – Medveđa gde ima porodično imanje.

Na filmskom platnu se prvi put pojavio 1975. godine u seriji „Đavolje merdevine“, a u „Sarajevskom atentatu“ Veljka Bulajića igrao je Nedeljka Čabrinovića. Tokom druge polovine 70-ih godina glumio je u filmovima „Deca rastu noću“, „Vrhovi Zelengore“, „Beštije“ i drugima. Osamdesetih godina igrao je u kratkim filmovima „Dragi moj Milovane Danojliću“, „Žeđ“ i „Venerijanska raja“, te televizijskim filmovima „ Krojači džinsa“, „Sabinjanke“ i „Mahovina na asfaltu“. U ulozi scenariste našao se u TV drami „Led“ i seriji „Otkos“. Veliku popularnost donela mu je uloga u komediji „Sekula i njegove žene“ iz 1986. godine. Sledeće godine se ponovo našao u ulozi scenariste u filmu „Na putu za Katangu“.

manda, radoš bajić
foto: Filip Plavčić

U periodu od 1990. do 1999. godine snimio je deset filmova, uključujući drugi nastavak filma o Sekuli, pod nazivom „Sekula se opet ženi“. Igrao je u filmovima „Pokojnik“, „Sveto mesto“, „Dezerter“, „Napadač“ i drugima, te napisao scenario za komediju „Treća sreća“. Odigrao je manju ulogu u filmu „Država mrtvih“ iz 2002. godine. Od 2007. do 2017. godine snimao je seriju „Selo gori, a baba se češlja“, gde se našao u ulozi scenariste, režisera, producenta i glavnog glumca. S obzirom da je serija bila veoma popularna, snimljena su i tri filma bazirana na istoj priči – „Selo gori… i tako“, „Nova godina u Petlovcu“ i „Braća po babine linije“.

1 / 4 Foto: Nemanja Pančić

Autor je, režiser i scenarista serije „Ravna Gora“ koja je premijerno emitovana krajem 2013. i početkom 2014. godine na RTS-u, te njenog dugometražnog nastavka pod nazivom „Za kralja i otadžbinu“.

Radoš Bajić
foto: Filip Plavčić

Jednu od glavnih uloga tumačio je u drami „Beštije“ iz 1977. godine. Na setu se ponovo našao sa najvećim jugoslovenskim zvezdama Batom Živojinovićem, Dragomirom Bojanićem Gidrom, Pavlom Vujisićem, Mijom Aleksićem i drugima. Režiju potpisuje Živko Nikolić, dok je scenario Nikolić napisao zajedno s Dušanom Kovačevićem. Glavna uloga poverena mu je i TV drami Dragoslava Lazića pod nazivom „Gospodarev zet“, te u partizanskom filmu „Stići pre svitanja“ nastalom po motivima knjiga „Bekstvo sa robije“ i „Izvan zidina“.

Radoš Bajić
foto: Marko Nikolić

U filmu Jovana Račića „Mahovina na asfaltu“ iz 1983. godine Bajić igra učitelja, a u istorijskoj drami Banović Strahinja Boška Jugovića. Napisao je scenario za TV seriju „Otkos“ koja je 1984. godine premijerno emitovana na Radio Televiziji Beograd. Režirao ju je Ravasi, a osim Radoša Bajića, uloge tumače Stojan Stole Aranđelović, Ljiljana Krstić, Slavko Simić, Ivan Bekjarev i drugi. Rođen je 24. septembra 1953. što znači da ima 68 godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.