KAKO IZGLEDA KADA STE NAJRUŽNIJA OSOBA NA SVETU?! Ova ŽENA nosi tu TITULU, evo kako reaguje (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/Lizzie Velasquez

MARFANOV SINDROM

KAKO IZGLEDA KADA STE NAJRUŽNIJA OSOBA NA SVETU?! Ova ŽENA nosi tu TITULU, evo kako reaguje (FOTO)

Lizi ima brata i sestru, a nijedno od njih nema ovo oboljenje

Objavljeno:

Lizi Velaskez je devojka sa retkim genetskim poremećajem, zbog kojeg je tokom života često trpela nasilje i uvrede

Lizi Velaskez ima retki Marfanov sindrom i lipodistrofiju, što je genetski poremećaj koji joj daje izgled starice. To utiče na njeno lice, tonus mišića, mozak, srce, oči i kosti, a takođe sprečava da se ugoji, pa tako ima samo 28 kilograma.

Lizi ima brata i sestru, a nijedno od njih nema ovo oboljenje. Ono je toliko retko da su na svetu, do 2015. godine, postojala samo tri registrovana slučaja.

Iako je u životu dobijala mnoge uvrede i osude na račun svog izgleda, Lizi navodi da joj je bilo veoma teško dok je gledala video u kojem su je proglasili "najružnijom ženom na svetu". Međutim, izjavila je da je to ipak videla kao "blagoslov" .

- To je najveći blagoslov koji sam mogla da dobijem.

Kaže da je bila "skrhana", ali sada je to iskustvo pretvorila u pozitivno. Shvatila je da ljudi samo povređuju druge zbog svoje tuge.

- Bilo je tako teško, osvrćući se na to vreme, verovatno sam potisnula mnogo toga jer sam bila toliko povređena i uništena, ali da sam saznala ko su te osobe, verovatno bih ih jako zagrlila što su mi dali jedan od najvećih blagoslova koji sam mogla da tražim, rekla je.

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.