UMRO POZNATI PEVAČ, STRAVIČNE VESTI! Niko nije očekivao
Foto: Printscreen

horor

UMRO POZNATI PEVAČ, STRAVIČNE VESTI! Niko nije očekivao

U svojoj renomiranoj muzičkoj karijeri "Kralj inata" prodao je više od šest miliona ploča u zemlji i inostranstvu

Objavljeno:

Kolumbijski pevač Darío Gómez, poznat kao "Kralj inata", preminuo je ovog utorka u Medellínu u 71. godini, saopštila je klinika Las Américas.

Umetnik rođen 1951. godine u mestu San Jerónimo, u departmanu Antioquia, severozapadna Kolumbija, proslavio se pesmama o ljubavi i slomljenom srcu, od kojih je najzapamćeniji hit "Niko nije večan na svetu".

U svojoj renomiranoj muzičkoj karijeri "Kralj inata" prodao je više od šest miliona ploča u zemlji i inostranstvu.

O smrti, klinika Las Américas rekla je u izjavi da je danas "g. Darío de Jesús Gómez Zapata ušao u hitnu službu u nesvesnom stanju nakon što je doživeo iznenadni kolaps u svom domu."

U informaciji se dodaje da je "pacijent primljen bez vitalnih znakova te je odvezen u salu za reanimaciju gde su izvedeni napredni manevri kardiopulmonalne reanimacije koji nisu dali rezultata te je konačno u 19.31 sati proglašena smrt".

Kolumbijski predsednik Iván Duque žalio se zbog smrti kantautora za kojeg je rekao da je bio "jedan od najvećih eksponenata kolumbijske popularne muzike" dok je izrazio "solidarnost s njegovom porodicom i prijateljima, a mi im šaljemo naš bratski zagrljaj".

Ministarstvo kulture takođe je žalilo zbog smrti "Kralja inata", za kojeg je rečeno: "Zauvek ćemo pamtiti njegove interpretacije i tekstove koji su pratili Kolumbijce generaciju za generacijom."

Onima koji su žalili zbog smrti pridružio se i bivši predsjednik Álvaro Uribe koji je na društvenim mrežama napisao: “Tužna noć s Daríom Gómezom koji već doseže nebesa. Njegove pjesme i njegova osobnost ostaju urezani u srcima milijuna.”

Sa svoje strane, pjevač popularnog žanra Jhonny Rivera na društvenim je mrežama objavio kako je s tugom primio vijest o smrti "našeg kralja inata #DarioGomeza, mjerila za popularnu glazbu, velikog prijatelja i izvora inspiracije u mom karijera, mir U njegovom grobu, njegova ostavština će ostati zauvijek.”

Gómez, sin seljaka iz Antioquije, počeo je kao vrlo mlad pisati stihove i druge skladbe dok je zarađivao za život kao mehaničar i poljoprivrednik.

Prva pjesma koju je napisao, sa 16 godina kada je bio u školi, zvala se "La casita Vieja".

Jedan od najtragičnijih trenutaka u Gomezovom životu bio je 1975. kada je slučajno ustrijelio svog oca iz vatrenog oružja. EFE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.