BABA OSVANULA NA NASLOVNOJ STRANI NAJPOZNATIJEG MAGAZINA: Samo je OVO imala na sebi (FOTO)
Vogue, Foto: Espreso

neverica

BABA OSVANULA NA NASLOVNOJ STRANI NAJPOZNATIJEG MAGAZINA: Samo je OVO imala na sebi (FOTO)

Iako nije znala reč na engleskom, dočekala ih je raširenih ruku.

Objavljeno:

Luce Đuratović iz Vitaljine našla se na stranicama "Voguea" i to zahvaljujući Adamu Spenseru Jangu, fotografu iz Mančestera koji je ovih dana podelio njene fotografije na svojim društvenim mrežama. Objavio je tri portreta 95-godišnje bake Luce i ispod fotografija opisao kako je došlo do tog sudbinskog susreta.

- Baku Luce upoznao sam na hrvatskoj granici, u Konavlima, koji su blizu Crne Gore. Tad je imala 92 godine i još uvek u žalosti zbog suprugove smrti koji je umro nekoliko godina ranije. Ona je jedna od retkih meštanki koja i dalje nosi tradicionalnu nošnju. Nije rekla reč na engleskom jeziku, ali me je dočekala raširenih ruku. Moja rođakinja Kim Lucija Butigan bila mi je prvodilac i rekla mi je da je Luce jednom u životu napustila selo, kad su Italijani došli za vreme rata. Svoj je život opisala kao težak, no brzo je rekla da je bio i sretan – napisao je Sprenser i dodao da mu je baka Luce otkrila tajnu sreće.

– Treba biti zahvalan za ono što imaš, zahvalan Bogu i ne treba uzimati ništa zdravo za gotovo – preneo je njene reči u opisu i dodao:

– Odlučio sam je fotografisati u vrtu, pored drveta masline, s čim je Luce bila jako zadovoljna. Navodno je maslina jedno od omiljenih stabala te simbol mira i prijateljstva. Rekla je da stablo masline za nju predstavlja porodicu i snagu.

Kao omiljenu fotografiju iz seta, izdvojio je onu na kojoj se baka Luce smeje od srca.

- Luce je pričala kako je skromno živela, a opet možete videti kako je srećna - inspirativan trenutak – napisao je fotograf.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.