"MORALA SAM DA IMAM DOSTA SE*SA DA BIH SMRŠALA": Viktorijin anđeo o MUČNOM zlostavljanju (FOTO)
Bridžit Malkolm, Foto: Printscreen/Instagram

UŽAS

"MORALA SAM DA IMAM DOSTA SE*SA DA BIH SMRŠALA": Viktorijin anđeo o MUČNOM zlostavljanju (FOTO)

Modna industrija uništila je živote mnogih žena koje su pod pritiskom idealizovane figure uronile u poremećaj u ishrani

Objavljeno:

Ispostavilo se da je i Bridžit Malkolm, jedna od vrhunskih Victoria's Secret modela platila svojim zdravljem.

Niko više nije šokiran priznanjem novih modela koje otkrivaju mračne strane njihove industrije. Godinama se vodi debata o toksičnoj strani manekenstva, koja je decenijama podsticala žene da žive u skladu sa nezamislivim standardima figure. Često se završavalo anoreksijom, bulimijom, depresijom, PTSP-om i zavisnostima. To je bio slučaj i sa Bridžit Malkolm.

Ova 30-godišnja manekenka prošetala je, između ostalih, modnim pistama Victoria's Secreta i dugi niz godina razvijala je karijeru u svetu mode. Danas otkriva detalje zlostavljanja koja su je psihički i fizički uništila.

- Pritisak industrije i moje agencije bio je toliko jak da sam tada pomislila da ću učiniti sve da smršam. Gladovala sam 3 dana, onda sam jela 500 kalorija dnevno i trčala preko 6 km dnevno i pila proteinske napitke umesto povrća i sada mi je probavni sistem u haosu. Kaže Bridžit. Svoju priču podelila je na društvenim mrežama, gde već nekoliko nedelja iskreno govori o i traumama.

- Mnogo puta sam bila seksualno uznemiravana - otkriva manekenka. Rekla je da je bila seksualno zlostavljana kada je bila maloletna. Agencije su prvo želele da ona smrša - rečeno mi je da koristim kokain i da imam mnogo seksa da bih smršala.

Bridžit je takođe progovorila o svom problemu sa alkoholom i drogom.

- Nisam mogla da upoznajem ljude bez pića. Uzimala sam Ksanaks da preživim noć. I to je bilo sve pre moje 18. godine - rekla je manekenka.

Ona je priznala da su godine traumatskih iskustava završile posttraumatskim stresnim poremećajem, anksioznošću i depresijom, uz poremećaje u ishrani, anoreksiju i ortoreksiju. U 26. godini imala je nervni slom. Kaže da je čak morala da se bavi „suicidnim mislima, što je bilo zastrašujuće“.

Danas ona deli svoju priču kako bi drugi saznali više o toj industriji. Uspela je da dobije pomoć i oporavi se nakon godina života u toksičnom okruženju.

- Dan kada sam odlučila da bez obzira šta mi se dešavalo u glavi, neću gladovati, bio je jedan od najboljih dana u mom životu - objašnjava ona.

- Pazim da svom telu dam ono što mu je potrebno. Trezna sam više od dve godine. Oporavljam se od poremećaja u ishrani četiri godine. Srećna sam. Uravnotežena sam. Jaka sam i osećam se super.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.