ŽENA RAŠIRILA NOGE U SALI, LEKARI MISLILI DA VIDE DUPLO: Ono što ima TAMO DOLE, nema nijedna druga (FOTO)
Foto: Printscreen/Tviter

šok

ŽENA RAŠIRILA NOGE U SALI, LEKARI MISLILI DA VIDE DUPLO: Ono što ima TAMO DOLE, nema nijedna druga (FOTO)

Stefani Hakston (29) sa Aljaske, koja je rođena sa dve vagine i materice, bila je presrećna što je prirodnim putem uspela da donese na svet ćerku Stelu

Objavljeno: 13:23h

Žena rođena sa dve vagine koja se plašila da će je njena medicinska abnormalnost ostaviti bez dece, ispričala je o svojoj radosti nakon porođaja prirodnim putem.

Njena ćerka se formirala samo u njenoj levoj materici, što je, kako tvrdi, dalo njenoj kvržici neujednačen izgled.

Kozmetičarki je dijagnostikovan didelfis materice kada je imala 23 godine, nakon posete ginekologu zbog neobičnog vaginalnog bola.

Uterus didelphis je termin kada se žena rodi sa dve materice. Pacijenti sa retkim stanjem takođe mogu imati duplikat grlića materice i vagine, kao što je bio slučaj sa gospođom Hakston.

Ovo stanje, koje pogađa čak jednu od 5.000, dovodi žene u veći rizik od pobačaja ili prevremenog porođaja jer su materice manje od normalnih, ali većina ima uspešnu trudnoću.

Međutim, može biti teže začeće jer ponekad sloj tkiva koji pokriva unutrašnji zid materice nije u potpunosti razvijen ili je materica nepravilnog oblika.

Pacijentima se obično daju carski rezovi kada imaju to stanje zbog potencijalnih komplikacija, što prirodno rođenje gospođe Hakton čini još posebnim.

Menstruacija iz dve materice

Gospođa Hakston je oduvek imala teške menstruacije, ali nije razmišljala o tome pre nego što joj je postavljena dijagnoza.

Tek kasnije je saznala da je jak tok izazvan krvarenjem iz dve materice.

Lekari su otkrili da ima dve materice, sa dva grlića materice i vagine odvojene komadom kože koji se zove septum.

Pregrada se nije protezala sve do otvora, tako da nije bila svesna dve vagine kada je koristila tampon tokom menstruacije.

Doktori su joj rekli da postoji šansa da možda neće zatrudneti prirodnim putem i plašila se da nikada neće moći da ima decu.

Gospođa Hakston je rekla:

"Kada mi je rečeno u tako mladoj dobi, uvek sam u sebi mislila da ne mogu da imam decu, tako da nikada nisam polagala svoje nade da ću ih imati. Samo sam mislila da ako se dogodi, desiće se. Rečeno mi je da ću morati da prođem prilično oštra testiranja ako mi treba beba."

Zatrudnela prvi put , pa imala pobačaj

Zatrudnela je sa 27 godina, ali je imala pobačaj, piše Daily Mail.

Ali, uprkos izgledima, gospođa Hakston je ubrzo nakon toga zatrudnela sa Stelom.

"Jednog dana sam shvatila da mi je izostala menstruacija pa sam odlučila da uradim test na trudnoću i tada sam saznala da sam trudna. Naznačena sam kao visokorizična trudnoća, tako da sam svake sedmice išla na ultrazvuk. Takođe su mi rekli da će biti teško nositi bebu do kraja termina jer je materica u kojoj je bila tako mala."

Doktori su se plašili da će se Stela mučiti da se razvije zbog nedostatka prostora u materici ili da će se prevrnuti kako bude veća.

Lekari su je naveli na porođaj i porođaj je protekao bez problema.

- Rođena je kao zdrava beba bez ikakvih problema, iako sam morala da presečem septum da bi mogla da pređe. Dva grlića materice su odvojena malim komadom tkiva koji se naziva septum. Mislili su da će mi trebati hitan carski rez i sve je bilo na svom mestu spremno za odlazak, ali mogla sam da je imam bez. Otprilike jedna od 5000 žena ima ovo stanje i ja sam bila prva u bolnici u kojoj sam ga imala. Gledajući na to, bila sam tako blagoslovena, tim je bio tako podrška- rekla je Stefani.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.