PUTNICA NASRNULA NA STJUARDESU: Žena htela da POLJUBI putnika, GRIZLA posadu
Ilustracija, Foto: Profimedia

sramno

PUTNICA NASRNULA NA STJUARDESU: Žena htela da POLJUBI putnika, GRIZLA posadu

Od početka 2021. američki avio-prevoznici zabeležili su rekordan broj putnika koji ometaju let i mnogo incidenata koji uključuju odbijanje nošenja zaštitne maske

Objavljeno:

Dve putnice u avionu optužene za “neobuzdano ponašanje” dobile su najveće kazne koje je ikada predložila američka Uprava za vazdušni saobraćaj, prenio je BBC.

Petocifrene kazne za dve putnice optužene za nasilje deo su kazni u visini dva miliona dolara izrečenih ove godine.

Od početka 2021. američki avio-prevoznici zabeležili su rekordan broj putnika koji ometaju let i mnogo incidenata koji uključuju odbijanje nošenja zaštitne maske. Kazne je u petak objavio ministar saobraćaja Pit Butidžedž.

– Ako ste u avionu, ne ponašajte se kretenski i ne ugrožavajte letačku posadu i suputnike. Budete li to radili, kazniće vas FAA – rekao je on na televiziji ABC.

U jednom incidentu, putnica “Amerikan erlajnsa” koja je letela iz Teksasa u Severnu Karolinu mora da plati kaznu od 81.950 dolara zbog pretnje da će povrediti stjuardesu. Stjuardesa je ponudila pomoć putnici nakon što je pala u prolazu aviona.

1 / 4 Foto: Profimedia

Neimenovana putnica tada je navodno gurnula zaposlenu ove kompanije i pokušala da otvori vrata aviona. Dok su stjuardese pokušavale da je obuzdaju, ona je više puta udarila člana posade u glavu. Kada su joj stavili lisice, “pljunula je, udarila glavom, grizla i pokušala da šutne članove posade i druge putnike”, navodi FAA u saopštenju za javnost.

U drugom incidentu putnica je letela “Delta erlajnsom” iz Las Vegasa za Atlantu. Navodno je pokušala da “zagrli i poljubi putnika koji je sedeo do nje, otišla je do prednjeg dela aviona kako bi pokušala da izađe tokom leta, odbila da se vrati na svoje mesto i više puta ugrizla drugog putnika”, navodi se.

Tu putnicu, koja je takođe neimenovana, članovi posade fizički su obuzdali i sada mora platiti kaznu od 77.272 dolara.

Nijedan incident od ta dva nije uključivao nepoštovanje mera za zaštitu od kovida.

FAA je u januaru 2021. objavio politiku “nulte tolerancije” prema divljim putnicima i od tada je izrekao kazne od oko 7 miliona dolara. Zabeleženo je 7.060 incidenata sa izlivima besa i kažu da oko 70 posto otpada na pravilo o nošenju zaštitne maske. Ipak, stopa incidenata sada je pala za 60 posto u odnosu na najviši nivo prošle godine.

Bonus video:

06:42

Espreso Twitter: Nada Macura

(Espreso/net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.