JAVNOST JE U ŠOKU NAKON NJENE ISPOVESTI: Zbog ove stvari UMIRALA je čak 7 godina (FOTO)
Agentkinja za nekretnine, Foto: Printscreen/Instagram

ŠOK

JAVNOST JE U ŠOKU NAKON NJENE ISPOVESTI: Zbog ove stvari UMIRALA je čak 7 godina (FOTO)

Dvadesetsedmogodišnja agentkinja za nekretnine iz San Franciska prvi put je počela da se loše oseća kao tinejdžer. Sa 15 godina postala je veoma slaba i primetila je da stomak počinje da joj otiče.

Objavljeno: 14:25h

Mlada žena je umirala sedam godina dok su joj se organi “polako gasili”, ali nije imala pojma o tome.

Dvadesetsedmogodišnja agentkinja za nekretnine iz San Franciska prvi put je počela da se loše oseća kao tinejdžer. Sa 15 godina postala je veoma slaba i primetila je da stomak počinje da joj otiče.

Devojka
foto: Printscreen/Instagram

Ignorisala je znake bolesti uprkos tome što je imala česte mučnine i videla da joj urin menja boju i pretvara se “nalik koka-koli”.

Ajvi je dobila menstruaciju na početku te školske godine, ali je dva meseca kasnije shvatila da nije imala drugu. Na kraju bi postala toliko umorna da bi često zaspala tokom časova.

Počela je da paniči tek kada je na kraju školske godine dobila menstruaciju i krv je bila “crnaste boje”.

Kako je navela, bila je uplašena da možda ima rak ili neku drugu ozbiljniju bolest i baš iz tog razloga se plašila da ode leakru jer nije bila spremna da čuje eventualne loše vesti.

– Osećala sam se kao da imam vreće peska po celom telu, kao i jake glavobolje i napade promena raspoloženja, gubitak apetita i neke manje bolove – objasnila je ona.

Njen stomak je takođe narastao i osećala se ukočenom. Stanje je nastavilo da se pogoršava sve dok četiri nedelje kasnije nije hospitalizovana.

Tog leta, u junu 2010. godine, Ajvi se onesvestila pred roditeljima i hitno je prevezena u bolnicu.

U početku su joj rekli da ima poremećaj u ishrani jer je bleda, kao i nizak nivo šećera u krvi. No, ubrzo je otkriveno da zapravo pati od otkazivanja organa i da je u opasnosti od smrti.

– Bila sam šokirana kada sam shvatila da umirem i ovako je izgledala spora smrt. Osećala sam se kao da me život kažnjava i želela sam da uživam u prijateljima i porodici. Bila sam tako mlada – kazala je ona.

Ajvi je dijagnostikovana autoimuna hemolitička anemija zajedno sa bolešću hladnih aglutinina i antifosfolipidnim sindromom.

No, u to vreme nisu shvatili da je to uzrokovano sistemskim lupusom, jer testiranje može potrajati nekoliko godina. Konačno, u junu 2018, Ivi je dijagnostikovan lupus, gde imuni sistem napada zdrava tkiva i organe.

Autoimuna hemolitička bolest je redak poremećaj crvenih krvnih zrnaca koji proizvodi antitela za uništavanje ovih ćelija i povezan je sa hladnim aglutininima – početkom – kao i antifosfolipidnim sindromom, koji uzrokuje antitela greškom.

Veruje se da je krvna bolest bila rezultat Ajvinog nedijagnostikovanog lupusa, zajedno sa teškim stresom.

Pošto joj je odmah bila potrebna transfuzija krvi, prebačena je u bolnicu u Sakramentu u Kaliforniji, koja ima specijaliste za ovu bolest.

Njen lupus ponovo bio buknuo i lečena je pogrešnim lekom zbog čega je dospela do anafilakse, objasnila je.

Nije mogla da diše i stavljena je na intenzivan program lečenja.

Ajvi i dalje pati od hroničnog bola i od tada je razvila fibromialgiju, dugotrajno stanje koje izaziva bol po celom telu.

Pošto to uzrokuje senzorne probleme za njenu kožu, ona mora da pazi na odeću koju nosi, a pošto ima i mnogo alergija na hranu, mora strogo da pazi šta jede.

– Moj cilj je da shvatim sve faktore koji to izazivaju i podelim svoje iskustvo sa drugima – rekla je ona.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.