SADA PLEŠE OKO ŠIPKE, A NEKAD JE NISU SMELI DODIRNUTI ZBOG BOLESTI: Šok ISPOVEST INFLUENSERKE!
Mercedes Valentin, Foto: Printscreen

ŠOK ISPOVEST

SADA PLEŠE OKO ŠIPKE, A NEKAD JE NISU SMELI DODIRNUTI ZBOG BOLESTI: Šok ISPOVEST INFLUENSERKE!

Uspela je snagom volje da pobedi redak sindrom

Objavljeno: 11:52h

Devojka iz Engleske je podelila detalje o mučnoj i jako retkoj bolesti zbog koje nije mogla ni da zagrli majku, a da ne iščaši ramena.

Mercedes Valentin (21) bila je prikovana za invalidska kolica, a njeni doktori su sumnjali da pati od Ehlers-Danlosovog sindroma (EDS). To je poremećaj koji uzrokuje preterano savitljive zglobove i krhku kožu.

Mlada Engleskinja je sa 15 godina otkrila da boluje od ovog sindroma i poslednje godine srednje škole nije mogla da mrdne iz kreveta. Svakodnevno bi iščašila poneki zglob, a bila je toliko iscrpljena da nije mogla ni da hoda.

Redovne posete bolnicama i fizioterapija pomogli su joj posle teške dvogodišnje borbe da prebrodi najgore simptome i depresiju. Ona je ispričala kako nije mogla čak ni da sedi u krevetu i da bi je majka nehotice povredila čim je zagrli.

– Svaki put kad bi to uradila, iščašila bi mi rame. Sećam se da je plakala jer nije mogla da me dodirne. Bilo je srceparajuće – kazala je ona za Miror.

Uprkos agoniji kroz koju je prolazila, snaga joj se polako vraćala, a rezultati su bili toliko dobri da je 2019. na fakultetu upisala kurs plesa oko šipke.

– Samo sam pomislila koliko je to suludo i htela sam da pokušam. Konačno sam povratila sposobnost da hodam i to je bilo sušta suprotnost ozbiljnog invaliditeta sa kojim sam se suočavala nekoliko godina ranije – ispričala je ona.

Pošto joj u jednom trenutku ni lekovi nisu pomagali protiv bolova Mercedes je morala da dramatično ojača mišiće. Radila je intenzivne vežbe u vodi i vežbe stiskanja šake kako bi prsti prestali da joj “iskaču iz ležišta”.

Devojka je uskoro mogla samostalno da ide u teretanu još pre nego što je počela da pleše oko šipke. Tamo je nabacila još više mišićne mase i povratila normalnu funkciju tela

– Volela sam da radim gornji deo tela u teretani i veoma brzo sam napredovala. Iskreno, samo sam uživala u činjenici da je moje telo počelo da radi kao normalno ljudsko telo i to me je činilo zaista srećnom – kazala je ona.

U isto vreme, Mercedes je pokrenula Instagram stranicu da pokaže svoj napredak i za nekoliko nedelja njene objave su postale viralne.

Diplomirala je prošle godine, a lični trener postala u decembru. Sada je pored toga i influenserka sa više od 132.000 pratilaca na Instagramu, a mukom stečenu “slavu” koristi da obuči druge da zdravije žive i razmišljaju o svojoj budućnosti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.