ZOVU GA "ANĐEO SMRTI" ZBOG ONOGA ŠTO JE RADIO PACIJENTIMA: Medicinski tehničar ubio 85 osoba, sve je PREVARIO!
,,Anđeo smrti", Foto: Printscreen/Twitter/@ABC

presuda

ZOVU GA "ANĐEO SMRTI" ZBOG ONOGA ŠTO JE RADIO PACIJENTIMA: Medicinski tehničar ubio 85 osoba, sve je PREVARIO!

Optuženi nisu imenovani, ali su navodno svi starosti od 60 do 77 godina i radili su kao Hegelovi nadzornici u barem dve zdravstvene ustanove

Objavljeno:

Medicinski tehničar i serijski ubica iz Nemačke zvani ‘Anđeo smrti’, osuđen je na doživotni zatvor zbog ubistva 85 pacijenata. Nils Hegel će na sudu svedočiti protiv sedmorice njegovih kolega koji su optuženi da su ignorisali njegove zločine, prenosi Miror.

Njihovo suđenje počelo je u četvrtak u Oldenburgu, a u pitanju su tri doktora, tri starije medicinske sestre i bivši šef klinike koji su navodno “gledali na drugu stranu” dok je Hegel ubrizgavao smrtonosnu dozu lekova bespomoćnim žrtvama.

Optuženi nisu imenovani, ali su navodno svi starosti od 60 do 77 godina i radili su kao Hegelovi nadzornici u barem dve zdravstvene ustanove. Zastupa ih 18 advokata.

Na optuženičkoj klupi je trebalo da se nađe osam optuženih, ali je jedan od njih teško bolestan i ne može da mu se sudi, a postupak protiv njega je sada odvojen od ostalih, saopštio je u ponedeljak Okružni sud u Oldenburgu.

Tužilac je naveo da optženi nisu intervenisali u kako bi sprečili ubistva iz dva razloga.

– Brinuli su za dobru reputaciju klinika i plašili se da budu optuženi za maltretiranje i lažne optužbe – rekao je tužilac objašnjvajući kako je došlo do zataškavanja stravičnih zločina.

Advokati optuženih se, međutim, nisu složili i rekavši da niko od optuženih u tom trenutku nije mogao da shvati ko se krije iza fasade jako revnosnog, ali ljubaznog medicinskog tehničara.

– Hegel je sve prevario. Čak je i bivše javno tužilaštvo godinama pretpostavljalo da je Hegel izvršio samo jedno ubistvo – rekao je jedan od advokata odbrane.

Kao rezultat toga, Hegel je nastavio da radi u staračkim domovima i klinikama u Delmenhorstu i Oldenburgu između 2000. i 2005. Navodno je uživao u pokušajima da reanimira pacijente, ali je vrlo malo njih preživelo.

Bonus video:

15:40

POPODNEVNI DNEVNIK 19.02.2022.

(Espreso/Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.