AKO VAM JE MAGARAC SPAVAO U KADI, MOŽETE DA NADRLJATE: Bizarni ZAKONI za koje niste BILI NI SVESNI DA POSTOJE!
Američka zastava, Foto: Aleksandra Čolić

hit

AKO VAM JE MAGARAC SPAVAO U KADI, MOŽETE DA NADRLJATE: Bizarni ZAKONI za koje niste BILI NI SVESNI DA POSTOJE!

Lista bizarnosti je zaista duga, pa se slobodno zabavite čitajući je

Objavljeno: 10:45h

U Sjedinjenim Državama postoji niz bizarnih zakona, srećom, dobar deo njih se ne sprovodi, jer zamislite da vas optužuju za zločin jer je vaš magarac spavao u kadi? (Uopšte ne verujemo u ono što smo upravo napisali, ali da, možete biti optuženi u Arizoni ako pustite magarca da spava u kadi!!)

Nilski konj, beba nilski konj, beba, Zoološki vrt, Zoo vrt, Beo zoo vrt, Leopard, Pingvini, Kornjače, Magarac
foto: Aleksandra Čolić

U Alabami nije dozvoljeno nositi lažne brkove koji izazivaju smeh među posetiocima crkve... I to je samo vrh ledenog brega... Ali to je samo početak, a lista bizarnosti je zaista duga, pa se slobodno zabavite čitajući je. Alabama: Nije dozvoljeno nositi lažne brkove koji izazivaju smeh među posetiocima crkve. Aljaska: Nezakonito je buditi medveda koji spava. Da, svakako mi pada na pamet… Kolorado: Ne jašite dok ste pod temperaturom, mogli biste da platite kaznu! Florida: Ako posedujete slona i vezujete ga na parkingu, morate da platite isti iznos za njega kao i za parkiranje automobila. Havaji: Na ovom ostrvskom raju nije dozvoljeno stavljati novčiće u uši. Ilinois: Maloletnicima nije dozvoljeno da konzumiraju alkohol osim ako je u pitanju kulinarska emisija. Indijana: Da li voliš da nosiš brkove? Ako volite da ljubite druge prilikom susreta, bolje da ih obrijete da vas ne bi "kaznili". Kalifornija: Zabranjeno je jesti žabu koja je učestvovala na takmičenju u skakanju sa žabama... Južna Karolina: I dok je u Arizoni zabranjeno držati magarce u kadi, ovde takav zakon važi za konje. Južna Dakota: Ne smete spavati u fabrici sira. Luizijana: Da li planirate da iznenadite nekoga lepom picom? Bolje ne, jer rizikujete kaznu od 500 dolara ako nekome pošaljete picu, a da ga prethodno niste obavestili. Merilend: Prestanite sa majicama bez rukava! Bar u parkovima, gde je to zabranjeno. Mičigen: Ako muž ne da dozvolu, ženama nije dozvoljeno da skrate kosu. Misuri: Nezakonito je prevoziti medvede koji nisu smešteni u kavezu.

Novi Meksiko: "Romeo i Julija" ovde nije baš dobrodošao, s obzirom da je cenzurisano čak 400 reči iz Šekspirove knjige. Njujork: Posle deset uveče, zaboravite na papuče, zabranjene su. Oregon: Lov na groblju? Ne znamo kome bi to uopšte palo na pamet, ali Oregon je zakonski zabranio tu mogućnost. Teksas: Zabranjeno je prodavati oči. Juta: U državi Mormon je zabranjeno piti mleko. Nije jasno samo koliko ga treba popiti da bi nadležni bili zadovoljni.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.