OVO JE NAJBIZARNIJA DIJETA, DA LI BISTE SE USUDILI? Jede ŽIVO meso, curi mu niz usta, ALI TO NIJE NAJGORE (VIDEO)
Amerikanac jede živo meso, Foto: Printscreen Instagram/rawmeatexperiment

ODVRATNO

OVO JE NAJBIZARNIJA DIJETA, DA LI BISTE SE USUDILI? Jede ŽIVO meso, curi mu niz usta, ALI TO NIJE NAJGORE (VIDEO)

Njegov nalog na Instagramu se prikladno zove “rawmeatexperiment” (eksperiment sa živim mesom) i privukao je više od 53.000 pratilaca

Objavljeno:

Jedan Amerikanac došao je na naizgled suludu ideju da proveri koliko dugo može da preživi na sirovom mesu, jajima i mleku. On redovno dokumentuje ovaj eksperiment na Instagramu, a za to dobija mnogo pohvala radoznalih fanova.

On se svakog dana snima kako žvaće razne sirove namirnice, uključujući odreske, ribu, pa čak i pileća prsa. Sve to “spira” živim jajima i mlekom. Zapanjujuće je što je uspeo da izdrži skoro 80 dana bez vidljivih problema, posebno ako se ima u vidu koliko je opasno jesti sirovu piletinu.

Njegov nalog na Instagramu se prikladno zove “rawmeatexperiment” (eksperiment sa živim mesom) i privukao je više od 53.000 pratilaca, koji jedva čekaju da vide koji će sledeći komad mesa strpati u usta.

Zvuči neverovatno, ali ono što je počelo kao šala, sada je postalo “zdrav” način života za njega i čak je počeo da veliča “vrline” sirove hrane pred zbunjenim fanovima. Tako je ispod fotografije na kojoj proždire “ciglu” mlevenog mesa objasnio kako je to “tehnički zdravije” nego da je kuvano.

– Govedina je postala moj omiljeni obrok zbog niske cene. Lako pojedem pola kilograma za otprilike četiri minuta – kaže on i dodaje da mu se lako svari tih 800 kalorija.

Osim zdravstvenih “koristi”, čini se da postoji vrlo jasan medicinski konsenzus da ne treba redovno jesti sirovo meso. Stručnjaci navode da postoji niz problema sa kojima će se verovatno suočiti osobe koje se hrane na ovaj način, uključujući i trovanje hranom.

Neki od uobičajenih patogena koji se nalaze u živom mesu su salmonela, ešerihija koli i listerija, a najčešći simptomi bolesti su mučnina, povraćanje, dijareja, grčevi u stomaku, groznica i glavobolja.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.