MAJKA UGUŠILA SVOJE DVOJE DECE: Otac i dalje SEBI NE MOŽE DA DOĐE, smrti ga PROGANJAJU, TUGA
Sanduk, Foto: Tanjug/AP

UŽAS

MAJKA UGUŠILA SVOJE DVOJE DECE: Otac i dalje SEBI NE MOŽE DA DOĐE, smrti ga PROGANJAJU, TUGA

Medicinska sestra stara 44 godine ubila je njihovu decu tako što ih je ugušila u njihovom domu u Dablinu u januaru 2020. godine

Objavljeno:

Endru Mek Ginli iz Irske je rekao da nikada ne bi mogao da pusti svoju suprugu Deirdre Morli u njihov dom nakon što je ugušila njihovu decu starosti devet, sedam i tri godine. Skrhani otac ispričao je da ga njihove smrti proganjaju.

Medicinska sestra stara 44 godine ubila je njihovu decu tako što ih je ugušila u njihovom domu u Dablinu u januaru 2020. godine.

Mali Konor (9) pitao je majku šta to radi dok mu je stavljala vreću na glavu, rečeno je tokom suđenja.

Endru veruje da za njega i njegovu suprugu "nema budućnosti" i da ga Konorove poslednje reči i dalje progone.

- Što se tiče moje supruge, i dalje se mučim jer su Konorove poslednje reči sve što i dalje čujem. One mi se konstantno ponavljaju u glavi. Tako da, pretpostavljam, nema budućnosti za Di i mene. Situacija više nikada ne može da bude normalna među nama. Znam da sam se ja kompletno promenio kao osoba - ispričao je za Miror.

Njegova supruga nije okrivljena za zločin zbog svog mentalnog stanja i pritvorena je u mentalnoj ustanovi. Ona bi mogla da bude puštena nakon samo pet godina ukoliko doktori odrede da je njeno mentalno stanje stabilno.

- Ukoliko mogu da joj pomognem sa legalne ili strane lečenja na bilo koji način, srećan sam da to i uradi i ona to dobro zna. Mislim da je na putu ka oporavku. Polažem mnogo nade u tim koji se brine o njoj. Razgovarao sam s njima i to je verovatno prvi put da sam bio uključen u njeno lečenje - objašnjava.

On je rekao da ima mnogo pitanja o lečenju svoje supruge pre tragedije i oseća se da je trebalo da dobije pomoć još 2018. godine.

Nedavno je dobio medicinski karton svoje supruge, uz njenu saglasnost, iz ustanova u kojima se lečila pre ubistva. Mešutim, bio je besan jer su dokumenta iz bolnice stigla redigovana.

- Pokušavam da nađem odgovore, a gledam u redigovane stranice. Ne mogu da opišem svoja osećanja kad su mi ih dali. Zahtevali smo medicinski karton. Di je dala svoju saglasnost, a ovo je ono što su poslali - redigovani izveštaji koji nikome nisu od koristi - ističe.

Endru napominje da su ga emocije preplavile na rođendan njegove trogodišnje ćerke Karle i ne želi da stavlja veliki fokus na bitne datume.

- Deluje mi kao da se sve dogodilo pre samo šest meseci. Dve godine su proletele. Osećam se kao da vreme stoji. Iz petnih žila pokujšavam da se održim svakog dana, to mi pomaže više nego da se fokusiram na nešto veliko na njihove godišnjice - objašnjava.

Skrhani otac kaže da često posećuje grob svoje dece, iako mu to teško pada.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.