ALEKSANDRU DEVOJKA POSLALA VIŠE OD 47.000 PORUKA: Pisala mu da treba da se UBIJE, nesrećni mladić to i URADIO!
Ilustracija, Foto: Profimedia

HOROR!

ALEKSANDRU DEVOJKA POSLALA VIŠE OD 47.000 PORUKA: Pisala mu da treba da se UBIJE, nesrećni mladić to i URADIO!

Tužioci su tvrdili da je Ju "direktno doprinela" njegovom samoubistvu kroz "eskalaciju i nemilosrdno verbalno, fizičko i psihičko zlostavljanje koje je ona priznala na sudu", navodi se u saopštenju

Objavljeno:

Bivša studentkinja koledža u Bostonu, optužena za ubistvo iz nehata u vezi sa samoubistvom svog dečka, priznala je u četvrtak krivicu u sklopu sporazuma o priznanju krivice.

Injang Ju (23) promenila je izjašnjavanje o krivici dve godine nakon što se prvobitno izjasnila da nije kriva na Višem sudu u Safolku u Bostonu za smrt svog tadašnjeg dečka Aleksandra Urtule.

Urtula je počinio samoubistvo u 22. godini, 20. maja 2019, na dan diplomiranja na koledžu.

Tužioci su tvrdili da je Ju "direktno doprinela" njegovom samoubistvu kroz "eskalaciju i nemilosrdno verbalno, fizičko i psihičko zlostavljanje koje je ona priznala na sudu", navodi se u saopštenju.

Okružnog tužioca okruga Safolk nakon saslušanja u četvrtak.

Tužioci su rekli da je Ju poslala Urtuli više od 47.000 teksualnih poruka tokom njihove 18-mesečne veze, u kojima je "uporno govorila žrtvi da bi trebalo da se ubije ili umre i vodila kampanju zlostavljanja koja je žrtvu lišila slobodne volje", navodi se u saopštenju.

Dalje se navodi da je "zlostavljanje postalo sve češće, sve veće i iscrpljujuće u danima i satima koji su prethodili tragičnoj smrti Urtule", prenosi ABC News.

Kao deo dogovora o priznanju krivice, sudija Robert Ulman je osudio Ju na 10 godina uslovne kazne, tokom koje joj je zabranjeno da ima finansijsku korist od slučaja.

Ako se pridržava uslova uslovne kazne, koja takođe uključuje rad u zajednici i lečenje mentalnog zdravlja, može izbeći kaznu od dve i po godine zatvora.

Kaznu su preporučili tužioci i pravni tim optužene, a "izrađena je u bliskoj konsultaciji sa porodicom Urtula", rekla je okružni tužilac Rejčel Rolins u saopštenju.

Slučaj je upoređen sa slučajem Mišel Karter, koja je osuđena za ubistvo iz nehata 2017, tri godine nakon što je njen tadašnji dečko Konrad Roj III umro od samoubistva.

Karter, koja je Roju slala poruke u kojima ga je pozivala da se ubije, osuđena je na 15 meseci zatvora. Puštena je na slobodu oko tri meseca ranije 2020.

Bonus video:

05:00

BRZE VESTI 24.12.2021. 12:55

(Espreso/ABC News)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.