MARIJA UPOZORAVA SVE RODITELJE: Ja sam zbog ovoga izgubila svoju ćerku!
Marija i Samanta, Foto: Printscreen/Facebook

neverovatno

MARIJA UPOZORAVA SVE RODITELJE: Ja sam zbog ovoga izgubila svoju ćerku!

Ni 10 godina kasnije nije se pomirila sa smrću ćerke, a verovatno nikad ni neće

Objavljeno:

Samanta Dženkins iz velškog Lejnelija, imala je samo 19 godina kada je preminula 2011. godine, a samo tri dana pre smrti, osećala se jako loše.

Uskoro će 10 godina od smrti nesrećne devojke, a njena majka Marija Morgan rekla je za Walles Online da se seća smrti dvoje ćerke kao da se dogodila juče i da se od tog dana nije oporavila.

Istakla je da se njena ćerka žalila kako se ne oseća dobro i u početku su mislili da je to zbog dehidracije jer je prethodni dan bila previše na suncu.

– U jednom trenutku začuli smo tup udarac, a moja druga ćerka i ja smo otrčale u njenu sobu i zatekli je na podu. Imala je neki čudan napad i odmah smo pozvali hitnu pomoć, koja ju je prebacila u bolnicu – započela je ispovest Marija Morgan.

Samanta Morgan
foto: Printscreen/Facebook

Lekari su je stavili u indukovanu komu jer nisu mogli da obuzdaju Samantine grčeve, a čak ni lekovi nisu pomogli.

Samantino stanje se nije popravilo, a tri dana kasnije sa neurološkog odeljenja saopštili su njenoj mjaci da joj je ćerka preminula.

– Dovela sam ćerku u bolnicu u petak, a u ponedeljak sam izašla samo sa njenim naočarima. Bilo je užasno, ne mogu da vam opišem. Kasnije su toksikološki nalazi pokazali da nije imala nikakve nedozvojene supstance u telu, a nedugo pomotom moja druga ćerka mi je spomenula da je Samanta bila veliki ljubitelj žvakaćih guma, pa sam to rekla mrtvozorničkoj ekipi, nakon čega su se fokusirali na to saznanje – navela je Marija.

Tokom prestresa sobe svoje ćerke, otkrila je koliko je njena ćerka redvono žvakala žvakaće gume, kazavši da je dnevno kupovala bar po jedan paket.

– Istraživala sam na internetu što bi moglo da se dogodi ukoliko previše žvaćete žvakaće gume. Shvatila sam da se u žvakaćim gumama nalaze opasne supstance poput aspartama i sorbitola. Preteranom konzumacijom rizikujete da vam nivo soli u telu drastično opada, a takođe može doći i do sindroma iritabilnog creva – istakla je Marija, koja je ubeđena da je njenoj ćerki narušeno zdravlje od žvakaćih guma, što je kasnije prouzrokovalo i smrt.

Samanta Morgan
foto: Printscreen/Facebook

Takođe je apelovala na sve roditelje da obrate pažnju na decu dok su još mala i da ih ne navikavaju na žvakaće gume jer ponekad to može biti kobno, što je i osetila na svojoj koži.

– Ne mogu sa sigurnošću da kažem da su žvakaće gume ubile moju ćerku, ali postoji mogućnost da su pospešile narušavanje njengo zdravlja i imuniteta, što je i izazvalo komplikacije, a potom i smrt – zaključila je Marija Morgan.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.