UNUK SMUĆKAO BAKI BIZARAN SMRTONOSNI KOKTEL: Starica se MUČILA do poslednjeh dana, a još MORDBIDNIJE je OVO
Ilustracija, Foto: Profimedia

JEZIVO!

UNUK SMUĆKAO BAKI BIZARAN SMRTONOSNI KOKTEL: Starica se MUČILA do poslednjeh dana, a još MORDBIDNIJE je OVO

Branio se time što nije verovao da će ona to popiti

Objavljeno:

Uslovnu osudu koju je zbog kršenja člana 114., tačnije učestvovanja u samoubistvu, predložilo tužilaštvo, nakon priznanja optuženog doneo je Opštinski krivični sud u Zagrebu. Usput mu je naloženo i da, uprkos molbi da bude oslobođen plaćanja sudskih troškova jer mu novčano pomaže rodbina, plati oko 260 evra troškova suda.

Kriv sam. Priznajem da sam počinio to što piše u optužnici. Ali ja sam to učinio na molbu moje bake koja me više puta molila da to uradim. Želela je da oduzme sebi život zbog jednog događaja koji je ona smatrala porodičnom sramotom. Na njene ponovljene molbe konačno sam pristao da kupim sonu kiselinu. Baka je znala da sam je kupio i gde sam je ostavio. Ali, nisam video kad je ona to popila jer nisam bio u kući. Za tu je nameru znala i bakina ćerka, moja majka“, priznao je skrušeno u sudnici D. Š.

Starica
Staricafoto: Profimedia

A on je, zapravo, u obližnjoj prodavnici u Zagrebu kupio sonu kiselinu koju je potom ulio u bočicu s natpisom „aethanolum dilutum“ i stavio je u dnu ormara. Pritom je prosuo malo na svoje pantalone koje su odmah izbledele.

Znao je, kako se potom uskoro otkrilo, da je njegovoj baki dosta života u depresiji u koju je pala nakon porodične tragedije.

Posle unukovog „koktela“ završila u bolnici

A baka je 27. novembra 2017. popila unukov koktel i ubrzo završila u teškom stanju u KBC-u Rebro gde je u najtežim mukama sutradan i preminula.

Zadobila je jezive korozivne povrede jednjaka, želuca, creva i jetre, a sumnja je ubrzo bačena na njenog unuka koji nije skrivao da ga je „baka molila da joj kupi varikinu da se ubije“.

Tužilaštvo je nakon trogodišnje istrage podiglo optužnicu protiv unuka pokojnice pa su za njega odmah predložili uslovnu osudu iako zakon za to delo predviđa do tri godine bezuslovnog zatvora.

U tužilaštvu je D. Š. tad na ispitivanju odbacio krivicu. Naglašavao je da je odbijao da kupi varikinu, ali da je jedan dan, nakon silnih njenih molbi, otišao do prodavnice.

Starica
foto: Profimedia

„Nisam verovao da će da popije“

„Kad sam je doneo u kuću, baka je išla za mnom i tražila da joj dam da popije. Stavio sam je u ormarić. Ona me prisilila da je kupim i, iskreno, nisam verovao da će je popiti. I ne smatram se krivim“, branio se na početku D. Š, takođe ponavljajući da su u kući o toj bakinoj želji svi znali.

Optuženikova tetka se prisetila tragedije rekavši da se depresija njene majke pogoršala 2016. nakon smrti sina, njenog brata.

„Sestrin sin me tog 27. novembra pitao gde je baka. Bilo mi je čudno što je nema, pa sam otišla na balkon i videla baku u stolici. Tada je ustala i otišla u fotelju u dnevni boravak. Sestrin sin je nakon toga rekao da je baka popila neki alkohol pa sam otišla na balkon i našla bocu s etiketom alkohol. Zvali smo Hitnu da bi nešto kasnije toga dana D. došao kući rekavši mi da je baki u bočicu nalio sonu kiselinu jer ga je molila. Bila sam u šoku i odjurila na „Rebro“ i rekla šta je popila. Majka je morala na operaciju, brzo je umrla, a D. sam prijavila policiji jer on to nije smeo da učini“, zaključila je V. H.

Zet pokojne ispričao je da mu je tašta znala govoriti da će brzo otići. Često je plakala i pila lekove za smirenje. Pošto je pronađena bočica alkohola na balkonu kad je započeo policijski uviđaj, svi su prvobitno mislili da je popila medicinski alkohol, ali veštačenjem je utvrđeno da je u njoj bila mešavina hlorovodične kiseline i neutvrđenog sredstva.

BONUS VIDEO:BAKA I DEKA POGINULI NA LICU MESTA, A MLAĐA UNUKA (9) PREMINULA U BOLNICI! Njena starija sestra prebačena u urgentni centar

01:53

BAKA I DEKA POGINULI NA LICU MESTA, A MLAĐA UNUKA (9) PREMINULA U BOLNICI! Njena starija sestra prebačena u urgentni centar

(Espreso/dnevno)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.