JEZIVA PRIČA O KAROLINI, KOJA JE OTIŠLA DA SPAVA I NIJE SE PROBUDILA 32 GODINE: Nakon buđenja psihijatri ZANEMELI
Karolina Olson, Foto: Printscreen/ Instagram/ jasonrobertsonline

KAO U SNU

JEZIVA PRIČA O KAROLINI, KOJA JE OTIŠLA DA SPAVA I NIJE SE PROBUDILA 32 GODINE: Nakon buđenja psihijatri ZANEMELI

Ovo zvuči kao neverovatna stvar koja se dogodila čak 1862. godine, bez uslova da preživi, pitamo se kako je to uopšte moguće

Objavljeno:

Ovo više zvuči kao scenarijo za film ili fabula neke priče, nego kao istinit događaj. Ali na ostrvu Okno, davne 1862. godine rođena je Karolina Olson. Vodila je miran život sa četvoro braće i sestara. A onda je jednog dana pala dok se vraćala iz škole, kada se saplela o klizav trotoar, bila je zima i hladno.

Karolina je nastavila svoj normalan život i aktivnosti nakon zarastanja povrede i svi su mislili da se oporavila. A onda je u svojoj četrnaestoj godini došla kod roditelja i žalila se na zubobolju. Njena porodica je verovala da je to posledica mesečarenja i poslala je u krevet. Ko bi pomislio da će se probuditi 32 godine kasnije?!

Doktor koji je stigao na ostrvo ovim povodom, proveo je nekoliko dana proučavajući devojčicu, ali je slučaj bio izuzetno zagonetan. Za razliku od tipične kome nakon nesreće, Karolina je izgledala kao mrtva, ali živa u isto vreme. Ono što je bilo iznenađujuće je da joj kosa i nokti uopšte nisu rasli, a nije ni smršala.

Šest godina kasnije, 1882.godine , Karolina je prebačena u grad Oskarshamn na lečenje elektrošok terapijom, koja nije uspela. Lekari su je ponovo poslali kući i rekli njenoj porodici da mogu samo da veruju u čudo. Za sve vreme koje je provela spavajući nije jela čvrstu hranu već su joj davali mleko sa šećerom.

Bolnica joj je postavila dijagnozu neke vrste paralize povezane sa demencijom. Zanimljiva stvar u ovom slučaju je da je, uprkos njenom telesnom stanju, njen um i dalje bio aktivan, jer je mogla da reaguje na okolinu. Njeni roditelji su to primetili kada je, mnogo godina kasnije, jedan od njene braće preminuo, i ako je još uvek bila u dubokom snu, Karolina je plakala.

Konačno, 3. aprila 1908. sluškinja je pronašla Karolinu dok je puzala po podu. Bila je mršava i bleda, pokazivala je osetljivost na svetlost i bilo joj je pomalo teško da govori. Vest je izazvala veliko uzbuđenje. Novinari, doktori i posmatrači otišli ​​su u Okno da je intervjuišu o njenom iskustvu, ali kada se probudila rekla je da se ne seća ničega.

Ona je nekako još uvek bila 14-godišnja devojčica koja se probudila preko noći i ako je u stvari, imala 46 godina. Međutim, njen fizički izgled je odgovarao nekome ko ima između 25 i 30 godina. Podvrgnuta je psihijatrijskim testovima u Stokholmu, gde se pokazalo da je zadržala sve sposobnosti koje je imala pre nego što je zaspala.

Ova priča ima srećan kraj, Karolina je živela još 40 godina nakon buđenja, uvek čila i vesela, ljubazna prema svima koje je srela. Veruje se da je imala svoje budne trenutke u kojima je mogla da razgovara tokom ove 32 godine, ali to se ne može sa sigurnošću dokazati.

(Espreso/ Naj žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.