SUNČALA SE SA FAKTOROM, ALI JOJ SE LICE IZDEFORMISALO: Evo i zašto je završila sa STRAŠNIM posledicama (VIDEO)
Lice, Foto: Tik Tok Printscreen, orlamc

UPOZORENJE

SUNČALA SE SA FAKTOROM, ALI JOJ SE LICE IZDEFORMISALO: Evo i zašto je završila sa STRAŠNIM posledicama (VIDEO)

Dermatolozi redovno apeluju na redovno korišćenje kreme za sunčanje, jer opekotine nisu jedina posledica koja može da se dogodi.

Objavljeno:

Ipak, da sunčanje i dalje mnogi ne shvataju ozbiljno, dokazuje Orla Mekgil. Provela je vikend u Kornvolu, na jugozapadu Velike Britanije i istakla da "sunce uopšte nije bilo jako". Samim tim, nije mazala ni kremu sa zaštitnim faktorom, a posle nekoliko sati suočila se sa ozbiljnim posledicama.

@orlamcglynn and i wasnt even that badly burnt !! wear suncream and look after your skin everyone !! #sunpoisoning ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Koža joj je postala crvena, ali ni tome nije pridavala poseban značaj. Malo kasnije, lice je počelo da joj "gori i otiče". Potpuno se izdeformisalo - jedno oko se skroz zatvorilo, drugo manje. Orla kaže da je bila preplavljena strahom, zbog čega se odmah uputila u bolnicu. Lekari su joj dijagnostikovali tešku alergiju na sunce.

Simptomi alergije na sunce najčešće se pojavljuju nekoliko sati nakon izlaganja i bez korišćenja kreme za sunčanje. Uz sve to dobila je i sunčanicu, pa su joj lekari odmah ukazali neophodnu pomoć i dali potrebne lekove. "Uvek nosite i mažite kremu za sunčanje, čak i kad vam se učini da sunce nije tako jako. Pazite na svoju kožu da ne biste prošli kao ja", napisala je ona uz jezive slike otečenog lica. Na sreću, otok joj je spao posle nekoliko dana.

Snimak njenih posledica privukao je mnogo pažnje: "Ljudi ne shvataju koliko je sunce opasno sve dok se ne dogodi ovako nešto", "I meni se dogodilo ovako nešto kad sam sa 13 godina bio sa roditeljima na odmoru u Turskoj, ali tad nismo ni znali da je to alergija na sunce", "I meni je oteklo lice zbog sunca, koristila sam kesice čaja kao obloge na očima. Bilo je strašno, ali mi se lice vratilo u normalu posle dva dana", "Ovo je zaista strašno", pisali su ljudi...

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.