"ISPUŠTA TELESNU TEČNOST, A ONDA SLEDI ONO NAJGORE": Naučnici otkrili šta se desi kada MUVA SLETI NA HRANU, FUJ
Foto: Printscreen Youtube

šok

"ISPUŠTA TELESNU TEČNOST, A ONDA SLEDI ONO NAJGORE": Naučnici otkrili šta se desi kada MUVA SLETI NA HRANU, FUJ

Kako prenosi The Healthy, kada muva pokupi bakterije, može ih preneti svuda oko sebe. Jedno od mesta je vaša hrana, čak i ako je na njoj bila svega nekoliko sekundi, piše Večernji

Objavljeno:

Kad vam muva sleti na hranu verovatno je oterate rukom i nastavite da jedete, ali treba li da brinete oko bakterija?

Postoji barem sto različitih bakterija i virusa koje muva može preneti tvrdi Tomas J. Daniels, naučnik i direktor ekološke laboratorije na Univerzitetu Fordham u Njujorku.

Kako prenosi The Healthy, kada muva pokupi bakterije, može ih preneti svuda oko sebe. Jedno od mesta je vaša hrana, čak i ako je na njoj bila svega nekoliko sekundi, piše Večernji.

„Postoji rizik od zaraze i bolesti bez obzira na to što je količina bakterija koju stigne preti u tom kratkom vremenu mala“, tvrdi Daniels.

Muva, Bušilica, Vrtenje
foto: Printscreen Liveleak

Ipak, veća opasnost dolazi onda kada muva povraća. Da, zvuči grozno. Kada vam dođe na hranu ona je ne pokušava pojesti, već po njoj ispušta sokove kako bi je omekšala i mogla pojesti u tekućem obliku.

Ovo čak nije najgori deo. Telesna tečnost koju ispušta po hrani puna je bakterija koje se duže zadržavaju u muvi, nego po njenom telu, što znači da je puno veća šansa da se zarazite.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.