SKANDALOZAN SNIMAK IZ CRKVE: Plavuša se razgolitila, JAHALA ga i LOMILA ispred OLTARA (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

šok

SKANDALOZAN SNIMAK IZ CRKVE: Plavuša se razgolitila, JAHALA ga i LOMILA ispred OLTARA (VIDEO)

Slovenačka pevačica Nika Zorjan snimila je provokativan spot za pesmu “1,2,3”

Objavljeno:

Slovenački biskup Peter Štumpf iz Murske Sobote zabranio je sva snimanja u crkvama koja nemaju veze sa verskim obredima, nakon što je izašao spot ”crkvenog venčanja” koji je ocenio sramotnim.

Naime, slovenačka pevačica Nika Zorjan snimila je spot za pesmu “1,2,3”, a deo kadrova snimljen je u crkvi Svetog Nikole. U njemu ona najpre završava na podu, a potom u vrućim pantalonama i kaubojskim čizmama. Sve to sa oltara gleda muškarac koji glumi sveštenika i koji posmatra njeno izvijanje, a potom se i sam upušta u ples.

Biskup Štumpf rekao je da je do te ”sramote” došlo nepažnjom, pa se izvinio vernicima i zabranio sva snimanja koja ne prikazuju stvarne verske obrede u crkvama i kapelama sa područja biskupije, pišu lokalni mediji.

Biskup je ocenio kako snimanja ovakvog sadržaja u prostoru crkve i objava videa na društvenim mrežama, predstavljaju kršenje svetosti prostora crkve i njene sakralne namene i da se tim sadržajem “šire negativni stereotipi o crkvi kao ustanovi, ruga se svetosti sakramenta ženidbe, svešteničkom pozivu i veri kao važnoj vrednosti”.

Nika Zorjan izjavila je da na reakciju biskupa nema komentara, pa poručila da svi koji žele da imaju mišljenje najpre pogledaju spot.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.