UČENICI IZ SREMA OBIŠLI ZAŠTIĆENA PODRUČJA: Direktor JP Vojvodinašume: Partner smo u projektu Zasadi drvo
Roland Kokai, Foto: Printscreen Kurir tv

ekologija

UČENICI IZ SREMA OBIŠLI ZAŠTIĆENA PODRUČJA: Direktor JP Vojvodinašume: Partner smo u projektu Zasadi drvo

JP "Vojvodinašume" je od samog početka partner u okviru projekta "Zasadi drvo" i sa tim svako je u mogućnosti da se prijavi i uključi u njihove svakodnevne aktivnosti

Objavljeno:

Učeći o ekologiji i o zaštiti životne sredine najmladji stiču navike koje će primenjivati do kraja života. Ako se deca od malih nogu nauče da poštuju i brinu o svetu u kome živimo, odnosno o biljakama i životinjama doprineće da se taj svet sačuva i za buduće generacije.

Roland Kokai direktor JP "Vojvodinašume" za Kurir televiziju govori o podizanju svesti o zaštiti životne sredine.

Prošlog meseca učenici 12 osnovnih škola u Sremu čuli su predavanja stručnjaka na temu ekologije i imali akciju sađenja hrastova kao deo svega toga, naveo je Kokai.

- U Septembru u okviru projekta " Čistije i zelenije škole" pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine i urbanizam, omugućili smo da 12 škola obiđu naša zaštićena područija. Naša zaštićena područja su idealan prostor gde možemo u realnom životu približimo osnovcima i srednjoškolcima približimo prirodu, da na licu mesta vide šta se dešava i kako se radi u zaštićenim područijima - istakao je Kokai.

Roland Kokai
foto: Printscreen Kurir tv

- Pokušavamo da ta predavanja učinimo interesantnim i da ih motivišemo da budu što manje u sobama i da ih podstaknemo da im priroda bude privlačna i što više da budu napolju - govori Kokai.

JP "Vojvodinašume" je od samog početka partner u okviru projekta "Zasadi drvo" i sa tim svako je u mogućnosti da se prijavi i uključi u njihove svakodnevne aktivnosti.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.