ŠTA MENI DRVO ZNAČI - Anastasija Stanojković VII - 2
Anastasija Stanojković VII - 2, Foto: Promo

zasadi drvo

ŠTA MENI DRVO ZNAČI - Anastasija Stanojković VII - 2

Živi već stotinak godina i prošao je mnoge generacije,a svaka od tih
generacija je moja porodica, koja ide u krošnje.

Objavljeno: 18.09.2019. 13:07h

Anastasija Stanojković 7/2 OŠ ,,Stevan Sinđelić", Beograd

ŠTA MENI DRVO ZNAČI

Drvo je znak našeg postojanja i života.Označava jačinu i stabilnost. Upravo takvo drvo se nalazi u mom dvorištu. Zasadio ga je moj čukundeda. On je pustio korenje drveta koje je čvrsto vezano za tlo. Moji preci su stavili do znanja da tu počinjemo.

Živi već stotinak godina i prošao je mnoge generacije,a svaka od tih generacija je moja porodica, koja ide u krošnje. Ja sam u toj krošnji za sada samo pupoljak. Nadam se da će kada postanem cvet drveta stalno nicati novi pupoljci koji će pričati našim potomcima od kada postoji ovo drvo. Svako u mojoj porodici je posebno vezan za drvo, zato što budi u njima posebna sećanja na prošlost, na sve lepe uspomene i na vreme provedeno sa porodicom. Svake godine cela porodica se okupi i sedne ispod tog drveta i razmenjuje nove priče i iskustva iz života.

Najviše volim da slušam priče mog deke. Jednom mi je ispričao priču iz svog detinjstva. Imao je mačka koji se zvao Cile i jednog dana se vraćao iz škole video je Cileta kako visi na grani. Ostavio je ranac i počeo je da se penje na drvo i baš kad se popeo na granu gde je bio Cile, pokušao je da ga spasi, ali Cile se uplašio i brzo sišao sa drveta. Moj deka je ostao na grani, međutim, u jednom trenutku je grana pukla i on je pao. Na svu sreću nije se povredio ,a spasio je i Cileta.

Ceo dan se družimo i smejemo. Nema ničeg lepšeg nego kada se cela porodica druži, a smeh zvonko odjekuje. Sečom drveća brišemo sećanje na naše pretke.

Dozvolimo drveću da udiše vazduh i sunčeve zrake, jer dok ono bude postojalo, postojaćemo i mi. Drvo će pričati našim potomcima koliko se nas ispod njega igralo, pričalo, okupljalo i tražilo svoj hlad.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media