NISAM NI SLUTILA KOLIKO ZEMLJA MOŽE BITI SUROVA! Reči pokojne Isidore Bjelice upućene kćerki Vili slamaju srce
Isidora i Vila, Foto: Instagram/printscreen

VOLI TE MAMA

NISAM NI SLUTILA KOLIKO ZEMLJA MOŽE BITI SUROVA! Reči pokojne Isidore Bjelice upućene kćerki Vili slamaju srce

Preminula književnica čitav život je bila vezana za svoju porodicu, a za naslednicu Vilu Isidora je bila posebno vezana, a jednom prilikom joj je čestitala rođendan porukom koja slama srca

Objavljeno: 09:14h

Isidora Bjelica kremirana juče na Novom groblju u Beogradu, a od nje su se oprostili suprug Nebojša Pajkić, sin Lav, kćerka Vila, roditelji Nevenka, Dimitrije i mnogobrojni prijatelji.

Preminula književnica čitav život je bila vezana za svoju porodicu, a za naslednicu Vilu Isidora je bila posebno vezana, a jednom prilikom joj je čestitala rođendan porukom koja slama srca.

- Mila moja tufnice, srećan ti rođendan, u želji da Božija blagodat bude uvek uz tebe... Znaš koliko me boli da si poslednje četiri godine provodila po bolnicama u stalnom strahu i brizi. Dok su druge devojčice mirno spavale, ti si noći i noći negovala bolesnu majku. Dok su druge devojčice odlazile na sport ti si sate i sate sedela na hemioterapijama,a li mila moja kroz sve to stradanje naučuli smo o ljubavi više nego što bi nam doneo srećan život u zdravlju i izobilju. Naučile smo obe da u ovom krhkom palom svetu satkanom od nesavršenstva nema jače sile od ljubavi. Naučile smo da je sve prolazno i nestaje, a samo ona postaje jača sa svakom nevoljom i nesrećom. I zato budi radosna i spokojna, devojčice moja, voli te tvoja mama najviše u svim svetovima - napisala je Isidora tada.

Posle osam godina duge borbe sa kancerom Bjelica je preminula u teškim mukama. Poslednjih dana života bila je priključena na veštačko disanje i bilo je pitanje trenutka kada će njeno izmučeno telo izgubiti borbu. Na teskobnom putu uz nju je konstantno bila Vila.

- Volela bih više da putuješ sa mamom na odmor umesto na teške terapije. Naš život je strašno težak i pun patnje, ali naša ljubav je savršena i zato je naš život uprkos bolu prelep. Voli te mama - isticala je isidora tokom borbe sa opakom bolešću.

Bjelica je svojevremeno podržala sve žene uz fotografiju sa kćerkom.

- Sećanje na radost, na dane kad još nisam ni slutila koliko ovo mesto koje zovemo zemlja može biti surovo...posebno za žene... u društvu u kome mirno prihvatamo tezu da smo nastale od muškog rebra, važno je objasniti svakoj devojčici koliko je vredna, posebna, važna i da niko i nikada ne sme da joj naređuje šta sme da oblači, govori, sanja.

Književnicine reči "pomerile su" sve njene pratioce kada je uz fotografiju sa svojom decom ispisala dirljive reči o porodici.

- Za sve one koji imaju ponekad primedbe na bližnje - a ko ih nema - trenuci samoće će nas vrlo brzo naučiti koliko smo zahvalni na svakom trenu koji provedemo zajedno i koliko su dragocena sva naša "neslaganja" i "razlike" - sve je to samo ljubav - porodica je najvažnija učionica ljubavi - i kao pointilizam moraš se za tren udaljiti da bi video puni smisao slike i njenu lepotu - pisala je Bjelica.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.