OVO SIGURNO NISTE ZNALI O DESIMIRU STANOJEVIĆU! Preminuli GLUMAC bio je VOĐA NAVIJAČA, a trenirao je i BOKS
Foto: Damir Dervišagić

IN MEMORIAM

OVO SIGURNO NISTE ZNALI O DESIMIRU STANOJEVIĆU! Preminuli GLUMAC bio je VOĐA NAVIJAČA, a trenirao je i BOKS

Popularni glumac Desimir Stanojević pričao je detalje o sportu koji je bio veoma bitan deo njegovog života

Objavljeno:

Glumac Desimir Stanojević preminuo je jutros u svom stanu u Beogradu, u 69. godini, a osim glume Desimir je imao još jednu strast, a to je navijanje za svoj klub

Poznati srpski glumac Desimir Stanojević, koji se posebno proslavio ulogom Vukašina Golubovića u seriji "Srećni ljudi", dao je jednom prilikom intervju za magazin Sportskog žurnala, u kome je pričao malo poznate detalje iz njegovog života vezane za sport.

Iako se nikada profesionalno nije bavio nekim sportom, on je važan deo njegovog života.

Stanojević je ljubav prema sportu stvorio kao navijač Radničkog iz Niša, a na Čairu je bio i vođa "Meraklija".

foto: Printscreen

- Počeo sam kao navijač. Bio sam vođa navijača niškog Radničkog, popularnih Meraklija. Imam čak i sliku negde, kako udaranjem u doboš komandujem navijanje. Kasnije sam počeo da se bavim raznim sportovima.

- Srce pripada Radničkom iz Niša, Crvena zvezda je uvek bila pod B - pričao je Desimir o svom navijačkom opredeljenje, a istakao je da posebno uživa u boksu, koji je trenirao u mladosti.

- Uvek sam gledao da se razlikujem od mase. Dok su svi išli na fudbal ili košarku, ja sam u Radničkom trenirao boks. Uživao sam u njemu, obožavam ga. Osvajao sam i neke medalje u pionirsko-omladinskoj konkurenciji, ali nije to bilo ništa ozbiljno.

- Koliko sam ga voleo i zapravo živeo, ilustrovaću vam na jednom primeru - nokautirao sam rođenu majku! Ali ne namerno, naravno. Znate kako deca kada dođu sa treninga pokazuju roditeljima šta su naučili. Dođem kuči i kažem mami: "Daj da ti pokažem šta smo vežbali!" Ruka se slučajno omakne i ona se onesvesti od uradca. Celo naselje se sjatilo da pomogne ženi. To mi je prvo sećanje kada kažete boks.

Desimir je isticao i da je rekreativno igrao tenis, da je navijao za Jelenu Janković, ali i da je voleo vaterpolo, jer sudije često ne vide sve, naročito ono što se dešava pod vodom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.