Preminula poznata glumica Neda Arnerić!
Foto: Printscreen

SMRT

Preminula poznata glumica Neda Arnerić!

Uskoro opširnije..

Objavljeno:

Neda Arnerić, naša poznata glumica pronađena je mrtva u svom stanu.

Neda je preminula u 67. godini života, a na mestu tragičnog događaja nalazi se policija i hitna pomoć.

Zvršila je dva razreda Devete beogradske gimnazije i sa 16 godina je upisala Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u klasi profesora Milenka Maričića. Međutim, nije završila Akademiju jer je zakon branio da studenti prve i druge godine snimaju filmove i predstave, a Nedi su stizale brojne ponude koje nije mogla da odbije. Njeni roditelji su insistirali da bude fakultetski obrazovana jer su se plašili da neće imati od čega da živi kada popularnost prođe. Zato je glumica zagrejala stolicu i 1980. godine je diplomirala istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Govori italijanski, francuski, engleski i ruski jezik, a pokušava da savlada i nemački.

Neda se od malih nogu interesovala za razne vidove umetnosti. Balet je učila kod Danice Šetine koja je bila nastavnica i Lokici Stefanović. Sa 10 godina je počela da pohađa časove glume u grupi pokojnog glumca i reditelja, Bate Miladinovića. Bila je član Dečje dramske grupe Radio Beograda i sa 13 godina je snimila svoj prvi film pod nazivom “San” i postala je prva dečja filmska zvezda u Jugoslaviji. Film govori o devojkama i mladićima koji su maštali o lepšoj budućnosti, ali Drugi svetski rat je uništio njihove snove. Njen talenat je prvi uvideo reditelj Puriša Đorđević sa kim je nastavila da sarađuje.

Nedina majka je bila domaćica pa je imala vremena da joj pravi društvo na snimanjima i da kontroliše i nju i brata. Otac je po profesiji bio lekar, ali veoma povučen zbog čega je o njemu mnoge stvari saznala nakon što je preminuo.

Važnu ulogu u Nedinom detinjstvu je imala baka-tetka Jovanka Hrvaćanin koja joj je pisala pesme, učila je da bude skromna i da obuzda svoju bujnu maštu.

Uskoro opširnije..

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.