MIRNO SPAVAJ, MACI, DALEKO OD BOLA, PATNJE I ZLA: Draganin prijatelj na sahrani održao GOVOR od koga se srce steže
Foto: Aleksandar Stojanović

TUGA

MIRNO SPAVAJ, MACI, DALEKO OD BOLA, PATNJE I ZLA: Draganin prijatelj na sahrani održao GOVOR od koga se srce steže

Sve do pre šest dana kada nas je probudila strašna vest da te više nikada nećemo videti, a pred mene je došao zadatak kome nisam dorastao

Objavljeno: 13:43h

Novinarka Dragana Tripić sahranjena je danas na beogradskom groblju Lešće, a na večni počinak ispratili su je porodica, prijatelji, kolege i saradnici.

Njen prijatelj i kolega Goran Jovanović održao je potresan govor, koji je sve prisutne rasplakao.

"Evo ti, Maci, ja sam ti sve ostavila, pa ti nabudži…

Koliko smo samo puta svi mi koji smo imali priliku da sa tobom radimo čuli ovu rečenicu.

I svaki put mi je izazvala osmeh…

I svaki put sam znao šta da radim…

foto: Aleksandar Stojanović, Damir Dervišagić

Sve do pre šest dana kada nas je probudila strašna vest da te više nikada nećemo videti, a pred mene je došao zadatak kome nisam dorastao. Jer, šta da napišem, šta da kažem, šta da mislim kada si pred mene postavila samo zid tišine, i pitanja koja opsedaju poput roja pčela. Napadaju sa svih strana, bodu, bole, a ne možeš se od njih sakriti.

I šta da nabudžim kada je tvoja priča neverovatnija od fikcije? Kako pojačati priču o devojčici koja se zvala Dragana Tripić, došla iz malog mesta sa ogromnim snovima i uspela da pod noge baci veliki grad? Šta dodati na pripovedanje kako je ta devojčica izrasla u ženu čije ime je znao svako. I ne samo to, već je uspela i da nikoga ne ostavi ravnodušnim? Čime učiniti većom besedu da je ta ista Dragana Tripić ceo život vodila borbu, sa željom da svojoj ćerki pruži život kakav zaslužuje, da je kao samohrana majka, u godinama rata, podela, nemaštine i sa svim izgledima protiv sebe ipak - pobedila u toj bici. I ne samo u njoj, već i u svim koje su se pred nju postavile. Da je doživela slavu, popularnost, uspeh, dočekala ne samo da svoju ćerku Sašku vidi srećnu i uspešnu, već i da u krilu ljulja svoju unuku Sofiju.

Ne, Maci.

Nećemo ništa da budžimo.

foto: Aleksandar Stojanović

Ali, nećemo ni da ti kažemo zbogom, jer ti ostaješ da živiš. Živećeš u svakom koraku koji tvoja Sofija bude pravila kroz život, živećeš u svakom Saškinom novom uspehu, živećeš u svojim prijateljima koji će sve to gledati i radovati se, jer znaju da si utkala i poslednji atom snage u njihovu sreću i da je tvoja poslednja misao bila blagoslov njima.

I živećeš u sećanjima. Živeće slika lepe plave žene, uvek perfektno doterane, ogrnute Luj Viton šalom koja ispuni prostoriju osmehom i energijom kakva se retko sreće. Živećeš u pričama kako su ti prijatelji poslali pismo bez adrese i broja, samo sa tvojim imenom, i kako je ono ipak stiglo do tebe. Jer jedna je Dragana Tripić. Živećeš u poukama koje si nam ostavila da razlikujemo dobre ljude od levih krila voždovačkih, kao i u saznanju koje smo na žalost prekasno naučili od tebe i o tebi - da je ponos ponekad jači od svega i da iza svakog osmeha ne stoji sreća...

Živećeš, Dragana.

A to što se danas sa tobom nalazimo na ovom tužnom mestu, to nije kraj.

To si se samo ti umorila od borbe.

I zato se odmori.

Mirno spavaj, Maci, daleko od bola, patnje i zla", završio je potresan govor Draganin prijatelj i saradnik.

Podsetimo, novinarka Dragana Tripić (58) je u četvrtak, 24. oktobra, pronađena mrtva u svom stanu. Njeno beživotno telo zatekla je njena ćerka. Prema pisanjima medija, Dragana se usled depresije obesila u svom stanu na Mirijevu, a danas će biti sahranjena na beogradskom groblju Lešće.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu:

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati volontere Centra "Srce" od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratite mejlom na vanja@centarsrce.org

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.