GLUMICA KOJU SVI OBOŽAVAJU JE POKUŠALA DA SE UBIJE 2 PUTA, A TRUDNOĆU JE UPOREDILA SA TUMOROM! Fatalna je za SVE
Brižit Bardo, Foto: Printscreen Youtube / Harrie de Haas

BOGINJA

GLUMICA KOJU SVI OBOŽAVAJU JE POKUŠALA DA SE UBIJE 2 PUTA, A TRUDNOĆU JE UPOREDILA SA TUMOROM! Fatalna je za SVE

Četiri puta se udavala i nikada nije volela slavu koju joj je donela lepota i talenat

Objavljeno: 14:14h

Amerikanci su imali Merilin Monro, a Evropljani božanski lepu i suicidalnu Francuskinju koja je iz dna duše prezirala slavu, a svojim postupcima i izgledom fascinirala svet.

Nekadašnji seks simbol i modna ikona Brižit Bardo danas slavi 85. rođendan. U ranoj mladosti ponašala se jako liberalno, da bi pod stare dane bila konzervativka. U dvadesetim i tridesetim nije se libila pokazati nago telo, a mnoge je muškarce ostavljala bez daha. Zaljubljivala se, raskidala, udavala i razvodila ne mareći za glasine.

Rodila se u Parizu u izuzetno religioznoj porodici, a javnost ju je prvi put upoznala kada je zablistala na naslovnici magazina Ele u maju 1949., na kojoj ju je i ugledao režiser Mark Alegre, što joj je potpuno promenilo život. Ona i njegov asistent Rodžer Vadim su se tada zaljubili, a on ju je zaprosio. Njeni roditelji su odbili dati dozvolu za brak, jer je ona tada imala samo 17 godina. Ipak, kad je napunila 18, udala se za njega.

Iako su na profesionalnom planu savršeno funkcionisali, Brižit i Rodžer imali su problema u privatnom životu. Brak im je trajao pet godina, ali se njihova profesionalna saradnja nastavila i nakon razvoda. Dve godine nakon razvoda ponovo je stala pred oltar i udala se za glumca Žaka Šarijea. Dvanaest meseci nakon venčanja dobili su sina Nikolasa s kojim glumica nikada nije bila bliska jer je svoju trudnoću uporedila s tumorom.

Sin joj tu izjavu nikada nije oprostio, ali on nije bio glavni uzrok njene nesreće, budući da je samo osam meseci nakon njegovog rođenja, na svoj 26. rođendan, po drugi put pokušala oduzeti život. Bilo je to za vreme snimanja filma "Istina", a povod su bili bračni problemi. Ubrzo je 1962. godine usledio i njen drugi razvod, a film koji je snimala u vreme kada je pokušala samoubistvo postao je najgledaniji u Francuskoj i prvi po zaradi na blagajnama.

Nakon drugog razvoda udala se za nemačkog milionera i plejboja Gantera Saksa, ali je njihova sreća bila kratkog daha. Ta veza ostala joj je u sećanju kao jedna od najdražih uspomena, a njegovo samoubistvo 2011. godine u potpunosti ju je slomilo. Ganter se ubio u dvorcu u Švajcarskoj koji je u vlasništvu fondacije njegove bivše žene Brižit Bardo, što implicira da su nekadašnji supružnici bili bliski i nakon razvoda. Poslednji se put udala 1992. za Bernarda D’Ormala s kojim i danas deli dobro i zlo.

Glumica je postala poznata pod nadimkom "Bejb", a pod imenom Brižit Bardo na filmskom platnu je debitovala 1952., u filmu "Ludi od ljubavi".

Prvu glavnu ulogu odigrala je u ostvarenju "La Lumière d’en Face" 1956., a angažman u "En Effeuillant la Marguerite" sledeće godine osigurao joj je status seks simbola. Zahvaljujući Vadimu dobila je ulogu koja joj je donela svetsku slavu i milionsku zaradu u filmu "I bog stvori ženu". Ovo ostvarenje u potpunosti je promenilo dotadašnje poimanje seksa u sedmoj umetnosti, naročito nakon legendarne scene u kojoj Brižit pleše bosonoga na stolu.

Zahvaljujući svojim prvim ulogama, ova Francuskinja stala je rame uz rame s američkim seks simbolom Merilin Monro. Istovremeno, zahvaljujući ulogama u kojima je dominirao njen seksepil, porastao je interes holivudskih filmskih reditelja za ostvarenja evropske kinematografije.

Međutim, Brižit se trudila da uprkos ogromnoj slavi živi u senci. Događalo se da je iz tog bega od slave protresu zaljubljeni fanovi koji su joj u više navrata provaljivali u kuću samo da bi je videli ili uzeli nešto njeno za uspomenu.

- Kad me prepoznaju, trebalo bi mi biti milo, ali ja se naježim - tvrdila je ona, iako je oduzimala dah milionima muškaraca širom sveta, a o njoj su maštali i u njenom naručju se grejali najmoćniji ljudi prošlog stoleća.

Pre pet godina objavljena je i njena biografija u kojoj su izneti intimni i malo poznati detalji iz njenog burnog života, a neosporna kulturna ikona 20. stoleća je descenijala uticala na promenu slike savremene žene.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.