POTRESAN GOVOR NA SAHRANI ŽENE BRANKA KOCKICE: Kako se opraštaš od Cace? Prvo popiješ 10 loza, popušiš 2 pakle...
Branko Kockica, Foto: Print Screen Youtube

POZORIŠTANCE ''PUŽ'' IZGUBILO OSNIVAČICU

POTRESAN GOVOR NA SAHRANI ŽENE BRANKA KOCKICE: Kako se opraštaš od Cace? Prvo popiješ 10 loza, popušiš 2 pakle...

Među prisutnima našli su se i glumci serije "Vojna akademija", ali i mnogi drugi glumci koji su u ovim teškim trenucima uz Branka Kockicu

Objavljeno: 17.08.2019. 16:32h
  • 319

Rediteljka Slobodanka Caca Aleksić preminula je pre tri dana nakon kratke i teške bolesti. Rođena je 1941. godine u Beogradu.

Počela je da režira u Zrenjaninskom pozorištu, a zatim u Ateljeu 212, u Narodnom pozorištu, Beogradskom dramskom pozorištu.

Sa svojim suprugom Brankom Milićevićem osnovala je Pozorište Puž, čiji je bila prvi direktor sve do 2005. godine i u kome je radila do svoje smrti.Predstave za decu koje je režirala imale su ogroman uspeh o kojem svedoče i brojne nagrade.

 

Upravo u njenom matičnom pozorištu priređena je i komemoracija za preminulu rediteljku. Komemorativna sala, ali i predvorje ispred nje bilo je premalo da primi sve one koji su došli da odaju poslednju počast slavnoj rediteljki. Mnogobrojne kolege sa tugom u srcu oprastili su se od drage koleginice.

Sahrana se održava na beogradskom Novom Groblju. Prisutan je veliki broj kolega, prijatelja i rodbine. Među prisutnima je i mlada glumica Suzana Lukić koju je smrt koleginice Slobodanke veoma potresla, te je u suzama pratila celokupan obred.

- Kako se opraštaš od Cace? Prvo popiješ jedno deset loza, pa popušiš dve pakle cigara, pa plačeš, pa malo piškiš, pa opet plačeš. A onda, opet loza, pa tako u krug, opet i opet. Onda shvatiš da je odgovor nikako, jer se od Cace ne opraštaš. Caci se uvek vraćaš, Caci se uvek obraćaš - rekla je Suzana.

Među prisutnima našli su se i glumci serije "Vojna akademija", ali i mnogi drugi glumci koji su u ovim teškim trenucima uz Branka Kockicu.

Sahranu se održava uz pleh muziku koja prati povorku do Aleje zaslužnih građana.

Program komemorativnog skupa vodili su Slobodankin dugogodišnji kolega glumac Branislav Zeremski i uz njega mlada nada srpskog glumišta Lenka Arsić, ćerka istaknutih umetnika Bilje Krstić i Tihomira Arsića.

Kolege Branka Milićevića Kockice i njegove preminule supruge došli su da budu sa njim u momentima opraštanja od svoje večne ljubavi i svi su u svojim oproštajnim poruka istakli velike uspehe koje je srpska umetnica ostvarila za vreme svog života, ali i o veliko ljubavi sa svojim suprugom.

Caca i Branko upoznali su se u Narodnom pozorištu u Zrenjaninu, a zajednička očaranost decom prerasla je u njihovo stalno angažovanje na tom polju.

(Espreso.rs / SrbijaDanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media