POSLEDNJA PORUKA RADE ĐURIĆ IGORU BULATU SLAMA I NAJTVRĐE SRCE! Svi su u suzama!
Rada Đurić na komemoraciji Igoru Bulatu, Foto: Espreso

POTRESNI OPROŠTAJNI GOVOR

POSLEDNJA PORUKA RADE ĐURIĆ IGORU BULATU SLAMA I NAJTVRĐE SRCE! Svi su u suzama!

Danas se u Galeriji Radio-televizije Srbije održala komemoracija Igoru Bulatu, novinaru i uredniku RTS-a koji je u 48. godini izgubio bitku sa opakom bolešću.

Objavljeno: 13:06h

Komemoraciji su prisustvovali brojni članovi porodice, prijatelji i kolege pokojnog Igora, a među prvima su došli njegov rođeni brat, pevač Marko Bulat, sa suprugom, kao i Igorova supruga Dada i naslednici Milica i Bogdan.

U prvim redovima našao se i pevač Dino Merlin, koji nije mogao da zaustavi suze.

foto: Marina Lopičić

Među okupljenima je i tekvondistkinja Milica Mandić, koja takođe ne krije tugu zbog Igorove smrti, kao i voditelji Jovana Joksimović i Srđan Predojević, koji su godinama sarađivali sa Igorom.

Govor na komemoraciji održala je Igorova dugogodišnja koleginica i prijateljica, voditeljka "Beogradske hronike" Rada Đurić.

foto: RTS

- U isto vreme smejao se uvek od srca i uvek u lice i ta večita njegova potreba i potraga za boljom stranom života, ta njegova često nepodnošljiva lakoća prihvatanja realnosti mnoge je umela da prevari ali i da zavede. Igor je u stvari bio jedan sjajan, inteligentan, oštrouman, odgovoran i novinar i čovek i otac i suprug i sin i brat i prijatelj. O televiziji je znao sve, o ljudima sve više, imao je sve što je bilo potrebno za jednog profesionalca, imao je svoje uspehe. Znao je da bude i hrabar, umeo da bude i ravnodušan, umeo je da da sve od sebe, ali i da podvuče crtu. Bolno, ali dostojanstveno da niko ne primeti primao je udarce. Nije mu bilo lako, ali je znao i da uzvrati, a da izgleda lako. Između mene i mog divnog prijatelja nije trebalo da se glumi, stvarno i iskreno je sve bilo lako. Tačnije meni je sa njim bilo sve lako. Lako sam za njega strahovala, lako je on za mene brinuo, lako me je nasmejao, i te kako lako iznervirao, lako me je tešio, lako se posvađamo, još se lakše pomirimo, e pa valjda je zato sad toliko teško. I znate ja već danima razmišljam šta bi on sad nama rekao i danima razmišljam kako bi već nešto duhovito smislio da prekine patetiku. I prvi put smo ostali bez barem približno sličnog odgovora mi koji ga znamo. I prvi put odlaziš iz redakcije i za sobom ostavljaš muk i suze i ja ti sad stvarno obećavam u ime svih nas da će to biti poslednji. Već od sutra, šta od sutra, već za pola sata mi ćemo pričati o tebi onako kako si nas naučio sa mnogo smeha, jednostavno. Pusti nas samo, evo samo trenutak ovaj sada, da smislimo kako i da sećanje na tebe postane lako onako kako si ti zaslužio. Oduvek i zauvek debeli putuj, 'ajde sad osmeh i ne brini ni o kome i ni o čemu - rekla je Rada na komemoraciji.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.