BILA JE NAJLEPŠA ŽENA SVETA: A onda je 60 godina mlađi momak iskoristio, oteo milione i spiskao na Ferari i stanove
Gina Lollobrigida, Foto: Profimedia

strašno

BILA JE NAJLEPŠA ŽENA SVETA: A onda je 60 godina mlađi momak iskoristio, oteo milione i spiskao na Ferari i stanove

Članovi porodice Gine Lollobrigide i pre su optuživali Piazzollu da krade

Objavljeno: 20:16h

U nedelju je na filmskom festivalu u Taormini na Siciliji primila nagradu za životno delo. Zahvaljivala je i davala intervjue kao istinska diva, ni jednom rečju ne naznačivši usred kakve se drame nalazi. U utorak je advokat filmske zvezde koju su na vrhuncu slave nazivali najepšom ženom na svetu objavio da je Gina Lollobrigida žrtva prevare u kojoj je ostala bez imovine vredne nekoliko miliona evra.

- Miss Lollobrigida žrtva je kriminala - utvrdio je advokat njene porodice Michele Gentiloni za britanski The Telegraph.

- Verovala je tom mladiću, a on ju je prevario i iskoristio - kaže Gentiloni.

Sposobnosti

Šta je tačno, trebao bi utvrditi rimski sud, ali ovo je samo jedna od desetak parnica koju su pokrenuli njezini najbliži kako bi se dokopali njenog bogatstva. Sin i njen bivši, 34 godine mlađi španski ljubavnik udružili su snage kako bi oterali njenu poslednju simpatiju, bivšeg šofera i menadžera koji je, kako oni tvrde, iskoristio glumičinu poodmaklu dob i smanjene mentalne sposobnosti kako bi oteo veći deo njene imovine. Iako je glumica poslednji od svojih više od 60 filmova snimila pre više od 20 godina, ona je i dalje velika zvezda, filmska ikona i simbol italijanske kinematografije. Jedna je od najvećih svetskih zvezda iz pedesetih i šezdesetih.

Izolacija

Lollobrigidin bivši menadžer Andrea Piazzolla (32) optužen je da je potkradao slavnu italijansku glumicu godinama i da si je od njenog novca kupio 300.000 evra vredan Ferrari F12. Takođe joj je, tvrde, oteo kuću i dva mala hotela pored rimske Piazze di Spagna. Izolovao je 92-godišnju glumicu od prijatelja i porodice kako bi je mogao opljačkati, optužio ga je italijanski sud. Novac je prebacivao u manjim iznosima od 2013. do 2018. godine na račun koji je vodio pod imenom svoga oca, prenose britanski mediji.

Članovi porodice Gine Lollobrigide i pre su optuživali Piazzollu da krade, no holivudska filmska legenda ga je usrdno branila. Sada je optužnicu protiv Piazzolle potpisala rimska tužiteljka Eleanora Fini, optužujući ga da je iskoristio njeno mentalno stanje da bi je pokrao.

Andrea Piazzolla počeo jeda radi za glumicu kao 24-godišnjak, prvo kao šofer, pa sekretar i na kraju menadžer. Na raznim svečanostima pojavljivali su se zajedno, ruku pod ruku, pa se naveliko nagađalo o prirodi njihovog odnosa. U jednom intervjuu Gina Lollobrigida je rekla da je mladi Piazzolla prati na putovanjima u inostranstvo umesto njenog sina Milka Skofica zato što zna engleski.

Milko Skofic Jr. i njegov sin Dmitri jedini su naslednici Gine Lollobrigide. Oni tuže bivšeg šofera i menadžera Andreu Piazzollu, a tužbi se pridružio i Javier Rigau Rafols (58), njen bivši španski ljubavnik. Rigau je španski poduzetnik 34 godine mlađi od Lollobrigide. Bili su skupa više od 20 godina i planirali du da se venčaju, kad je holivudska zvezda sve otkazala. Prekinuli su 2007., da bi ona šest godina kasnije otkrila da je Rigau izveo lažnu ceremoniju venčanja 2010. bez njenog znanja, koristeći se drugom osobom koja je predstavljala filmsku divu na ceremoniji venčanja u Barceloni. Lollobrigida ga je tužila za falsifikat, optužujući da je hteo da je oženi samo kako bi se dokopao njene imovine.

Sposobna

Milko Skofic Jr. je njen sin iz prvog braka. On je još pre tri godine optužio Piazzollu da potkrada njegovu majku i rasipa pare na luksuzan život, nakon što je 2015. prodao njene nekretnine pored Piazza di Spagna za dva milijuna evra. Bivši španjolski ljubavnik i sin su se udružili protiv novog Lollobrigidinog liblinga, naime, obojica veruju da bivši šofer iskorištava njene “smanjene mentalne sposobnosti”. Kad se radi o filmu, Gina Lollobrigida je perfektno kompetentna i sposobna, kaže advokat Gentiloni, ali ne i što se tiče biznisa i finansija, ističe on ispred dvojice muškaraca koji su ustali u odbranu njenog nasledstva.

Oko 92-godišnje Gine Lollobrigide vodi se bitka gramzivosti i pohlepe. Sin Milko tužio je majku da je pala pod štetan uticaj mladog obožavatelja, tražeći da je sud proglasi poslovno nesposobnom i da njemu pripadne kontrola nad njenom imovinom.

Gina Lollobrigida ga je 2014. dobila na sudu: sud u Rimu presudio je da je sasvim bistra i sposobna sama upravljati svojim životom.

- Moji odnosi sa sinom zamrznuti su godinama i to ne mojom krivnjom. Nije Andrea bio taj koji ga je držao po strani, nego ja - ispričala je Gina Lollobrigida u intervjuu Il Corriereu ranije ove godine.

Njena imovina procenjuje se na oko 18 milijuna evra. Međutim, advokat Gentiloni kaže da se njeno bogatstvo znatno smanjilo. Vila pored Via Appije je jedna od nekoliko nekretnina koje su joj ostale, još 2013. prodala je svoj nakit na aukciji u britanskom Sothebyju za oko 4 milijuna eura. Istražitelji su utvrdili da je bivši šofer kupio Ferrari F12 za 310.000 te Ford Shelby GT za 100.000 evra. To mu je uspelo tako što je osvojio njeno poverenje, a potom i kontrolu nad firmom Vissi d’arte koja upravlja glumičinom imovinom. Ukupno ga se tereti za proneveru 800.000 evra, prenosi britanski Daily Mail.

Sin i bivši ljubavnik uporno se trude da dokažu da je glumica izhlapela i nesposobna za upravljanje svojim novcem. Jedan od sudskih veštaka psihijatara koji ju je 2017. vještačio ustanovio je da je mentalno sasvim u redu, ali istovremeno s narcističkim, opsesivnim i kompulzivnim crtama karaktera, što slabi njenu percepciju realnosti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/JutarnjiSpektakli)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.